Cel puțin doi șoferi din județul Vaslui au căzut victime unui escroc, care prin metoda „inelul de aur” a reușit să-și ușureze victimele de câteva sute de lei. Un bârlădean a depus deja plângere pentru înșelăciune.
Mai mulți participanți la trafic au semnalat prezența unui individ care acționează singur pe șoselele din județul Vaslui și care îi oprește în trafic sub diferite pretexte, ca mai apoi să-i înșele prin metoda „inelul de aur”. Metoda, care este destul de veche, e una care pare să ia amploare în zona Moldovei.
Un bărbat din Bârlad a depus joi o plângere la Poliția Bârlad, reclamând că a fost păgubit de suma de 250 de lei, de un individ care l-a oprit în trafic.
Acesta se afla în trafic când din spate, un autoturism marca Mercedes de culoare albastră înmatriculat în Bulgaria, i-a dat flash-uri apoi l-a depășit și i-a făcut semn să oprească. S-a coborât un bărbat de aproximativ 30 de ani, foarte bine îmbrăcat și într-o engleză „stâlcită” l-a întrebat de drumul spre Suceava, sub pretextul că s-a rătăcit. După ce șoferul din Bârlad i-a explicat cum a putut mai bine drumul, cel care se dădea cetățean arab și-a scos de pe deget un inel și i l-a întins motivând că nu mai are bani de benzină din cauză că s-a abătut de la rută. Bârlădeanul a căzut în plasa „cetățeanului arab” și i-a oferit 250 de lei pe un inel care valora la prima vedere peste 5-600 de lei. Imediat ce a ajuns la Bârlad și-a dat seama că a fost înșelat și a depus plângere la poliție.
Același „cetățean arab” a fost observat și pe ruta spre Murgeni, când a oprit un alt șofer sub același pretext. De această dată însă nu a reușit să-l „convingă” pe cel în cauză. În aceeași zi, tot pe același sector de drum, escrocul a încercat să-i i-a unui alt șofer telefonul mobil. „Arabul” și-a scos un inel de pe deget și i l-a dat ca garanție că nu fuge cu telefonul. Prezenta de spirit a făcut ca șoferul oprit să-și dea seama că „arabul” prins în discuția telefonică, avea intenția de a se urca în mașină și să plece cu telefonul mobil. Proprietarul și-a recuperat telefonul iar „arabul” a plecat în căutarea altei victime.
„La poliția Bârlad a fost înregistrată o plângere în acest sens, agenții noștri întocmind un dosar pentru infracțiunea de înșelăciune. Dacă mai sunt și alte persoane care au căzut victime acestui tip de înșelăciune, sunt așteptate să depună plângere”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.
Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic și nu numai, să fie prudenți și să nu dea curs unor astfel de situații, indiferent cât de avantajoase financiar ar părea.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!