5 Iunie, ziua în care ar trebui să fii deștept !

Written by on May 14, 2016

Ce e pe 5 iunie? E ziua în care, cei mai mulți, ăia trecuți peste 18 ani au drept de vot și se identifică cu o anumită turmă. Să fim corecți, toți avem apartenența unei astfel de turme.

Problema e că anumite „elemente” duc spre extrem acest sentiment de apartenență și în nebunia lor de loialitate, uită că, de fapt, totul este un joc pus la cale tocmai pentru a crea instabilitate, ca adevăratele lupte și mișcări din culise să nu se vadă sau să treacă neobservate.

Să le luăm pe rând: ce este un primar? Un primar este, un individ oportunist, sprijinit sau nu politic, care profită de naivitatea turmei. Știe foarte bine să manipuleze, are toate cuvintele la el și este un maestru al întoarcerilor de situații. Adică, chiar dacă nu s-a ținut de o promisiune, va ști admirabil de bine să găsească orice alt țap-ispășitor pe care să arunce vina. Primarul mai este și nesimțitul ăla, care în urmă cu vreo patru ani, venea să te întrebe dacă ești bine atunci când stăteai la colțul blocului și că dacă ai vreo problemă, să te duci la primărie, că te ajută el. Stai liniștit, placa asta o „cânta” din trei în trei blocuri. Primarul, nu este altceva decât adjectivul care se prostitutează pentru voturi. Orice urmă de demnitate dispare imediat a doua zi după alegeri.

Doi, sau ce este turma? Păi, turma poate fi de două feluri distinctive: politică sau a celor mulți. Fiecare individ, oricât de impasibil ar fi, la un moment dat simte nevoia sau împins de rațiune să se așeze lângă o turmă. I se pare că se identifică cu ideile, că toți sunt de acord cu el. Colac peste pupăză, mai marii turmei profită de noul venit și îl incită, îi spală creierul, făcându-l să „înțeleagă” că nu poate exista decât o singură cauză, iar restul celorlalți nu sunt decât împotriva lui.

Turma celor mulți, sau mai bine zis a celor cărora nu le pasă, e cea mai nocivă de fapt. E categoria celor dezamăgiți, sătui de strategiile pline de promisiuni deșarte. Aici e simplu, nu există un curent care să influențeze în mod direct. Turma celor mulți se îngroașă din cauza politicienilor, cu câte cel puțin unul de fiecare dată când o promisiune este încălcată. Odată ajunși în acestă tabără, cuvântul de ordine e „NEPĂSAREA” și fiecare alege să nu mai aleagă, să lase pe mâinile altora destinele tuturor.

Soluții și șanse nu mai există pentru o clasă politică curată, însă pot exista variante prin care să-i educăm pe cei care râvnesc la voturile noastre. Să le taxăm greșelile. Să-i punem patru ani pe tușă, precum îl punea Nică la colț dascălul. Să învețe că fiecare greșeală este pedepsită. Să nu le mai ascultăm promisiunile, care oricum sunt praf în ochi. Să alegem chibzuit și chiar dacă cu sacrificii.

Singurele proiecte pe care le punem în pericol atunci când îi penalizăm prin vot, sunt doar cele strict personale, menite să le aducă doar lor avantaje.

Pe 5 iunie, fii deștept și votează cu cap! A nu te duce la vot, te face complice pentru tot ce se întâmplă în următorii ani. Nu sta în turmă, votează pentru tine!


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background