Cum e să vezi moartea în fiecare zi

Written by on noiembrie 12, 2015

Atunci când pumnul si amenintarea fac legea intre doi oameni, moartea isi freaca mâinile in vreun colt! Inca o femeie a fost omorâta de un barbat. Nimic nou sub soare. Pot spune, fara sa gresesc mult, ca oamenii sunt indiferenti la subiectul asta.

Violenta domestica nu impresioneaza, pentru ca apartine unor personaje casatorite sau care au fost casatorite, care au avut o relatie si n-o mai au. Oamenii se simt stingheri sa intervina intr-un cuplu. Nu stiu cum functioneaza psihologia fiecaruia, dar va spun, din experienta : cea mai perversa forma de a distruge un om este camuflata sub o casatorie, o relatie, o prietenie.

Puteam sa fiu in locul oricarei femei moarte despre care s-a scris in ziare si-au citit doar cunoscutii. Puteam sa fiu oale si ulcele si nu cred ca si-ar fi amintit careva de mine.  

M-am maritat din dragoste si-am divortat cu latul de gât, disperata ca la 30 de ani viata imi era blocata intr-o situatie de necontrolat.  Cum am ajuns sa fiu sacul de bataie al sotului, sincer, nu-mi dau seama nici dupa atâtia ani.

Banuiala mea cade pe “unde-i dragoste putina, lesne-i a gasi pricina”. M-a “fragezit” dragul de sot ani de zile si-am indurat de ma intreaba lumea de-am fost proasta sau incuiata la minte.  La primul pumn primit in moalele capului, de m-am scapat pe mine fara control, am crezut c-a gresit, ca n-a vrut, ca eu am fost de vina.

Când a trecut la bataia cu pumnii si picioarele, am crezut ca daca scap afara din locuinta rezolv problema.  Am cerut ajutor mamei, am cerut ajutor Politiei. Nimeni nu m-a putut ajuta.  Mama ma impingea sa-mi infrunt viata pe care singura am ales-o si responsabilitatile casatoriei, Politia se impotmolea in hârtii si sfaturi.  

Casnicia mea s-a transformat in locul unde tresaream când auzeam ca sotul meu intra pe usa. Patul conjugal a devenit tortura cea mai perfida. Mi-am abandonat copiii, i-am impartit dupa cum erau iubiti, intre mama si soacra si-am fugit la niste rude.

Un incendiu in casa soacrei si faptul ca poate copila mea cea mica ar fi putut muri in acel moment,m-a adus acasa, sa-mi port crucea mai departe. Zece ani a durat afacerea asta numita casatorie.

Zece ani in care mi-am pierdut increderea in mine din toate punctele de vedere. Cum s-a terminat cosmarul ? Dumnezeu care-mi incuiase usa, a lasat usor crapata o fereastra : sotul meu care ma tinea in pumni, isi traia viata cu alte femei. Divortul n-a fost simplu, n-a fost usor, dar m-a scos din cleste.  

Am iesit, dupa 10 ani de casatorie doar in “fusta si-n papuci”, cum glumeste poporul.  Mai saraca decât la inceput, mai bogata cu doi copii, am luat-o de la capat singura. Probabil ca sunt puternica pentru ca creierul meu a sters intensitatea amintirilor.

Nu privesc inapoi si nu regret dar daca e sa ajut prin solidaritatea mea alte femei, iata-ma-s! Violenta domestica trebuie divulgata si oprita!Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background