EDITORIAL. Noi, pupătorii de moaște politice…

Written by on October 27, 2019

Le pupăm mâinile că pe sfintele moaște. Așteptăm prostiți aprobarea lor pentru cursul viețîi noastre, legi, ordonanțe și alte alea. Stăm, că milogii, în calea lor, cu mâna întinsă.

Da, asta-i poziția popoarelor, fie că-i român, fie că-i portughez: stau și așteaptă „cu mâna întinsă” ca vampirii conștiințelor pe care cu educație îi numim “politicieni” să ne facă și să ne dreagă. Cât amar de timp prețios din viață noastră scurtă ne mănânca vampirii ăștia ( că tot se apropie Halloween-ul ) de le zicem “politicieni”, dar care de fapt sunt, cum ziceam, vampiri de conștiințe? Nemeritat de mult ! Stăm cu ochii pe ei la televizor, pe „facebook” de-ai zice că altă realitate nu mai există.

De când și cum am ajuns să stăm fără reacție, că hipnotizați de promisiunile lor? Am ajuns să nu vedem cum strâmba din nas când ne văd și când ne aud problemele. Viața noastră și durerile noastre le strică aerul pur al funcției, le împuținează spațiul vital în care se cred zmei și zei. Căci noi le dăm apă la moară să creadă așa ceva. Noi, așteptăm de la ei să ne schimbe viața. O ironie mai mare nu cunosc.

Că niște demoazele din alea care urcă pe scenă să cânte, dar de fapt ne arată chiloții. Politicienii zilelor noastre sunt de tot râsul. Întrebați-vă cât timp istoric le-au trebuit femeilor să-și câștige locul meritat în societatea dominată de bărbați. Și-a apărut Veorica, cea intrată în istoria poporului român drept “analfabetă”. Adusă de mânuță și făcută Prim-ministru de binefăcătorul Dragnea. Ce-a făcut Veorica ? A confirmat ceea ce bărbații oricum gândesc despre femei: că suntem de categorie inferioară, cel puțin în politică româneasca.

Am un prieten, român muncit de spanioli, mai nou germanizat, de voie, de nevoie…care nu se uită la știrile de-acasă. De zeci și zeci de ani. Nu le vede rostul. Ce să vadă ? Că România a rămas așa cum a lăsat-o sau mai precis, a devenit mai rău decât a lăsat-o, acum 30 de ani ? Ce-ar fi avut de văzut la știrile de-acasă acest emigrant în ultima vreme, de exemplu? Simplu de povestit, greu de îndurat dacă ești om și simți compasiune pentru ceilalți: adevărul ascuns al tragediei de la Colectiv. Nu mi-a venit să cred ce văd în filmul tăinuit din momentul “intervenției” la incendiul care a ucis atâția oameni în acel club.

Baștanii vorbeau la telefon…cu cine, de ce și pentru ce? Pompierii erau mai dezorientați decât victimele. Mai mult, unul dintre pompieri se aude clar cum înjură victimele și le dorește moartea. Cum și când, noi,românii am ajuns așa netrebnici, așa lipsiți de omenie? Capul de pește împuțit a infestat România. Nu mai există respect, nu mai există milă, compasiune, nimic.

În partea cealaltă, vrem să fim apărați și protejați de polițiști care au în loc de toaletă o coteneață, în fundul grădinii, mizerabilă că viața noastră. Despre polițiști, credeam că lucrurile stau altfel, dar văd că nu doar elevii merg la toaletă în fundul curții. Două clase sociale diferite, același tratament: nici un respect. Și încă mai stăm și așteptăm, cu mâna întinsă !

România s-a modelat biblic după chipul și asemănarea zmeilor și-a zeilor care care oferă mâini de pupat că pupători sunt, slavă Domnului !


Nu uitați să vă alăturați grupului nostru de Facebook, unde putem discuta despre problemele Bârladului. Ne poți susține distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background