Imbecil, voluntar sa fiu contagiat!

Written by on martie 22, 2020

Decembrie 2019, Wuhan, China. Câtiva oameni se imbolnavesc de o forma de pneumonie. Tratamentele traditionale nu au efect. Cauza pneumoniei ramâne o necunoscuta. Se crede ca virusul a fost trecut de la un animal la om. Invizibil si lesne transmisibil, noul virus rezistent la multe tratamente incepe sa faca victime mortale. Se intâmpla in China.

Primul asalt avea loc. Restul lumii privea ca la cinema. “Lasa-i sa moara, ca si asa sunt multi“. Astfel au gândit multe elemente inteligente traitoare in alte locuri ale lumii. Specia noastra de retardati mentali,drogata de un narcisism dus la extrem,a auzit stirea si s-a sters cu ea undeva. Ne preocupa mai mult sa iesim bine in “selfie” decât unde aruncam pungile de plastic care sufoca viata,la propriu si la figurat. Stirea nu a avut mai mare impact decât un cutremur,un tsunami,un incediu.

Daca se intâmpla altora,nu ne preocupa. “Sa se spele pe cap cu coronavirusul lor chinezesc” au zis altii crezând ca distanta intre continente ii protejeaza. Nimic mai fals,caci oamenii circula. Primele tari,dupa China,care au raportat imbolnaviri asemanatoare si decese au fost Japonia,Tailanda,Coreea de Sud,Franta si Statele Unite. Granitele au fost doborâte de inamicul invizibil in care inca multi nu cred. Era Ianuarie 2020. Al doilea asalt preocupa,dar nimeni nu vedea gravitatea. Era doar un virus,ce naiba ! Mijlocul lunii Martie,2020. Zeci de mii de europeni infectati,mii si mii de decedati. “Stiri false“,bat unii toaca chiar acum pe “facebook”. Nici numarul impresionant de sicrie,numai in Italia,nu-i conving pe acestia ca traim practic un asediu mortal.

Nici deciziile guvernelor de a inchide granitele,de a restrictiona contactul intre oameni,nu convinge pe inconstienti. De-ar avea minte,astia,inconstientii,s-ar intreba ce câstig au guvernele care au decis sa ia masuri care bocheaza buna functionarea economica,in loc sa continue sa exploateze forta de munca. Dar,unde nu-i cap,vai de picioare! Simplu fapt ca România nu trece printr-o tragedie,ca in Italia,Spania,Franta nu justifica imbecilitatea unora.

“Veniti la slujba “ indeamna inconstient unii preoti. Enoriasii sunt exact tinta “preferata” a acestei epidemii,oamenii peste 50 de ani,cu diverse alte boli,sensibili la un atac de plamâni. Ieri,bucurestenii,cu catel,cu purcel au profitat de soare si-au iesit in parcuri si la picnic-uri. Puteau foarte bine sa-si scrie pe frunte : “Voluntar sa fiu contagiat” ca era totuna ! Pensionarii din orasele Tarii n-au nici o treaba cu ce spun autoritatile. Se cred blindati. Nu cred in acest virus. Isi vad de sah si table in locurile obisnuite,se intâlnesc pe bancile preferate din parc,stau la suete,se dau huta in locurile de joaca pentru copii…in timp ce copiii stau cuminti sub supravegherea parintilor in case. Parca le-a luat Dumnezeu mintile.

Daca nu avem inca nici un deces in familie datorita acestui virus,asta nu inseamna ca el nu exista. Daca nu vedem curentul electric,nu inseamna ca trebuie sa bagam degetele in priza ca sa avem dovada. Nu provocati o imbolnavire pe care puteti s-o evitati. Ingerul Mortii lucreaza in forta zilele astea,nu-i deschideti usa doar pentru ca inca nu aveti nici un infectat in familie,nu aveti nici un infectat pe strada voastra,in cartier,in oras.

Pentru acest virus distanta intre China si Europa a fost un fleac si fleacul a indoliat mii de oameni. Cel mai ingrijorator este faptul ca nu stim,nimeni nu poate spune,când si cum se va termina cu aceasta boala. Dar,acum,toti suntem in aceeasi situatie,toti infruntam acelasi inamic,dar pentru asta trebuie sa gândim rational,sa facem acest sacrificiu al izolarii ca sa trecem greul care ne incearca pe toti.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background