Nu sunt bani pentru excelență!

Written by on November 18, 2015

Intr-o mâna ii am pe cei care se joaca de-a Dumnezeu in Bârlad si-n cealalta mâna am un copil a carui minte stralucita a depasit orice asteptare in 2015. Care-i legatura dintre cele doua entitati? Niciuna.

Stimabilii din Primarie, consilierii si alte categorii, care au auzit foarte bine, caci presa locala a batut moneda de aur cu numele Ana Maria Ghenghea s-au refugiat in spatele scuzelor birocratice. In loc sa fie ei primii care sa felicite inteligenta izvorâta in batatura noastra, au maturat valoarea sub pres sub motivul n-au bani pentru excelenta!

Intelege careva logica acestor fapte? Eu, nu. “Meritul Olimpic”, premiu acordat de Ministerul Educaţiei pentru performanţe şcolare deosebite elevilor, profesorilor şi unităţilor de învatamânt a venit la Bârlad adus de un copil pasionat sa invete limba neogreaca. La Bucuresti s-a rostit numele orasului Bârlad alaturi de numele Ana Maria Ghenghea, copilul asta frumos care nu s-a gândit la bani si recompense când s-a aruncat in pasiunea de-a studia neogreaca.

Copilul a carui minte a impresionat anul acesta, nu judeca pe nimeni, desi nu intelege de ce unii maturi i-au intors spatele preferând sa se faca ca habar nu au cine este si ce-a realizat. Ea insasi spune ca nici o felicitare n-a primit din partea autoritatilor locale.

Am intrebat-o pe Ana Maria daca atunci când isi va decide drumul, acela va fi in afara tarii si vârsta inocentei mi-a raspuns ca nu asta isi doreste. O doare sa vada ca practic nu exista pentru autoritatile bârladene. Aceleasi care gasesc timp sa discute acordarea de autorizatii pentru balcoane de lux destinate oamenilor cu trecere, dar nu gasesc un premiu cât de anemic care sa-i arate ca o apreciaza.

Recompensa primita la cel mai inalt nivel,in capitala, este un prag pe care Ana Maria are de gând sa-l investeasca in viitor, atunci când isi va continua studiile. La acest viitor, Primaria Bârlad, cel putin pâna in momentul de fata, nu va participa.

Acesti oameni n-au viteza de reactie când vine cazul, nu investesc in oamenii de valoare care in pofida tuturor greutatilor, iata, se nasc la Bârlad. Institutia Primariei pare osificata, pare ramasa in trecut, timp in care noi, restul suntem martorii aparitiei unor valori de mai mare dragul.

I-as indemna pe uituci sa dea vina pe Mos Nicolae sau pe Mos Craciun si sa faca bine sa gaseasca prin fundul sacului un cadou pentru Ana Maria Ghenghea. Ar fi un semn ca “frumoasa adormita” da semne de trezire in secolul 21.

Si chiar daca Ana Maria Ghenghea va decide sa ramâna in Bârlad, in tara, sa studieze si sa creasca precum un copil fermecat, intr-un an cât altii in sapte… nu va uita nimic din ceea ce putea sa fie si n-a fost.

Ana Maria, noi, ceilalti, suntem mândri sa-ti fim contemporani!Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background