Scrisoare din Diaspora: Nu cei 7 violatori reprezintă județul Vaslui

Written by on iulie 23, 2015

Cred ca prea putin conteaza cine sunt eu. Imi doresc insa sa intelegeti mesajul meu. Cu siguranta ati auzit de cele întâmplate in judetul Vaslui,  de cei șapte baieti (daca ii pot numi asa) care au violat o fata de 18 ani. Stimabililor jurnalisti, nu mai denigrati acest judet pentru șapte bestii umane, pentru șapte scursuri ale societii.

DA. Si eu sunt din judetul Vaslui. Dar am fost invatata sa respect, sa apreciez , sa ajut si sa am cei șapte ani de acasa. De mai bine de 5 ani sunt plecată in strainatate… dar cu sufletul si gândul sunt acolo la Țara mea, la oamenii pentru care am un respect extrordinar, la satul meu, la casa de unde am primit o educatie frumoasa. 

De ce tot timpul trebuie sa generalizam, de ce tot timpul trebuie sa fim băgati in aceeasi oala cu totii la un loc?  Numai in judetul Vaslui s-au intamplat violuri?? In Constanta acum 2 ani (dacă nu gresesc) alti șase dezaxati au violat o fata, stirea asta v-a scapat, nu-i asa?! Sa-i punem si pe constanteni, pe toti, intr-o singura oala?!!

Cei vinovati sa plateasca, dar nu ne murdariti noua imaginea mai mult decat este. Voi, cei care scoateti „n” articole si va place sa aruncati cu noroi in acest judet fara sa va ganditi ca noua, restul care locuim si ne tragem de aici, chiar ne pasa… V-as ruga sa scrieti si sa ne vorbiti si despre sportivii barladeni, despre valorile locale, care nu sunt deloc putine, cu aceeasi ardoare si staruinta cu care o faceti acum despre acest caz, cu acest viol. Sau poate ca, performanta si cultura nu face audienta. Nu faceti altceva decat sa scoateti in frunte toate gunoaiele posibile ale societatii si pe cei care merita cu adevarat, sa nu fie stiuti si apreciati decat doar de familii si apropiati. 

Ma doare sa vad atata nedreptate, ma doare sa vad pana unde s-a ajuns. Ma doare pentru acea fata, gandindu-ma ca in locul ei ar fi putut sa fie una din surorile sau prietenele mele. Romania este Tara unde ajungi sa-ti faci singur dreptate, fiindca imbatranesti tot asteptand ca justitia sa-si faca treaba. Un „plic” sub nas, un porc sau un vitel, cateva oua acolo… că deh… judetul Vaslui e cel mai sarac si ai scapat. Asa trebuie sa fie?!

Citeam zilele trecute un articol in care un tata si-a facut singur dreptate si i-a ucis pe cei care i-au violat fetita. Cred ca, din postura de posibil parinte, impulsul de moment m-ar indemna sa fac la fel daca s-ar intampla asa ceva cu una din surorile mele sau cu unul din copiii mei… Dar pentru asta avem legi, traim intr-o societate civilizata (ne place sa credem) si ca legea junglei e demult apusa.

Celor șapte tineri din Văleni le-as dori sa traiasca intr-o tara araba, unde violatorii sunt castrati aproape pe viu, prin metode barbare… iar apoi la închisoare ani multi, sa aiba parte numai de „sex surpriza”, dupa cum s-a exprimat chiar unul dintre ei.

Si nu numai celor șapte… Legea castrarii chimice ar trebui aprobata, poate in acest mod un individ s-ar gandi de doua ori inainte sa agreseze o femeie… Sa se gandeasca la acea femeie ca e mama, sora sau fiica cuiva…

P.S. „Nici fata nu a fost poama buna…” Hello?!? Good morning!?! Chiar daca ar fi fost o fata usoara , daca ar fi intretinut relatii sexuale inainte cu cinci-zece-cincisprezece barbati de buna-voie, ar fi fost doar problema ei. Si o prostituata sa fie si daca nu e de acord , e viol si punct. NU  inseamna NU.( de Georgiana Ursu )Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background