RECHIZITORIU… Apar noi dovezi si informatii despre reteaua de infractori care au sustras cu carduri clonate peste 42 de milioane de dolari din bãnci ale SUA si Oman, iar faptul cã politistii era protectorii acestei bande nu este întâmplãtor.
Procurorii DIICOT au destructurat aceastã bandã, iar dintre cei 13 membri ai bandei arestati, nu mai putin de nouã sunt din Bârlad, inclusiv cei doi capi ai retelei, Gabriel Serban si Marius Ioan Cordas, zis “Bebe”. Despre acesta din urmã existã informatii cã a mai fost arestat împreunã cu fratele sãu, Alin Cordas, pentru fapte asemãnãtoare, în 2011 la Galati, iar judecãtorii gãlãteni, în ciuda dovezilor puse la dispozitie de procurorii DIICOT (71 de carduri clonate) i-au condamnat cu suspendare, nefiind considerati pericol public! Marius Cordas, cel cu care s-a asociat sotia comisarului sef Cãtãlin Bejinariu, si-a schimbat numele de familie în 2011, imediat dupã ce a fost condamnat, din Crãsuleac, în Cordas.
Cum operau bârlãdenii din retea
“Membrii grupului infractional organizat, detinând mai multe numere de carduri emise de cãtre bãnci din strãinãtate, au efectuat mai multe tranzactii frauduloase, constând în retrageri de numerar pe teritoriul României. Liderul grupãrii analizate, numitul Serban Gabriel, a multiplicat cardurile contrafãcute si le-a înmânat cãtre mai multe persoane din grupare pentru a retrage numerar, atât din Bucuresti, cât si din alte localitãti din tarã.
Banii furati, spãlati la greu sub coordonarea capilor din Bârlad si a politistilor!
Pentru a nu fi înregistrati în evidentele financiare cu aceste bunuri, autorii au înscris imobilele achizitionate, pe numele unor persoane din anturajul lor însã si-au comunicat datele lor de contact, telefon, adresa de email.
În urma verificãrilor efectuate a rezultat cã Serban Gabriel a achizitionat, direct si prin interpusi, un numãr de cinci apartamente în cadrul unui complex imobiliar de lux în Bucuresti, iar în Bacãu, a rezultat cã numitul Serban Gabriel detine un service auto pe care l-a dotat si utilat cu echipamente de ultimã generatie, toate importate din strãinãtate, fiind foarte cãutat si apreciat de clienti încã de la deschidere.
Perchezitia din Bârlad:
Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la locatiile unde locuieste, frecventeazã sau detine imobile Cordas Marius Ioan, au fost identificate si ridicate urmãtoarele sume de bani si valori: 68.715 euro, 80 dolari, 1.850 lire sterline, 251.800 lei, 50 lire turcesti, respectiv cantitatea de 2,3 kg. aur + 4 monede de aur, tablouri si un ceas Hamilton.
Cordas este de fapt infractorul Crãsuleac!
Din informatiile pe care le detinem, Marius Ioan Cordas este de fapt Marius Crãsuleac (zis “Bebe”), care a fost prins în 2011, de politistii din Galati, împreunã cu fratele sãu, Alin Cordas, furând bani din bancomatele gãlãtene, fix prin aceeasi metodã: clonarea cardurilor! Dupã episodul Galati, Marius Crãsuleac si-a schimbat numele de familie devenind Marius Ioan Cordas.
“Marius Ioan Crãsuleac si Alin Ciprian Cordas au demonstrat cã sistemele de securitate ale bãncilor nu sunt nici pe departe atât de invulnerabile pe cât par. Cei doi care sunt frati, originari din orasul Bârlad, judetul Vaslui, au furat zeci de milioane cu carduri piratate.
Cardurile falsificate aveau înscrise pe banda magneticã numere de cont ale mai multor bãnci din România, dar si SUA. Cei doi frati au decis sã testeze cardurile la ATM-urile din municipiul Galati. Initial, au scos de probã 500 de lei iar când au vãzut cã nimeni nu spune nimic, s-au apucat de treabã. Au început sã facã retrageri la greu pânã când politistii de la DIICOT Galati i-au descoperit. Parchetul de pe lângã Tribunalul Galati i-a trimis în judecatã pentru punerea în circulatie de instrumente de platã electronice falsificate. Culmea ridicolului este cã Marius Crasuleac a fost pus în libertate printr-o decizie a Judecãtoriei Galati, mentinutã ulterior de Tribunal pe motiv cã nu ar prezenta pericol social. Au fost condamnati la trei ani închisoare cu suspendare”, precizeazã surse media din Galati.