Cutremur cu magnitudinea 7,9 în Nepal

Written by on April 25, 2015

Este stare de alertă în Nepal, unde s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,9. Cel puţin doi oameni au murit. Este vorba de doi copii – unul din Nepal şi altul din India, unde s-a resimţit seismul. Martorii povestesc că zeci de oameni sunt răniţi, s-au prăbuşit clădiri, s-au rupt mai multe drumuri şi există localităţi izolate.

Cutremurul, care a avut loc la o adâncime de 31 de kilometri s-a simţit şi în Pakistan. 

Nicolae Henț, un profesor român în New Delhi, a vorbit la Digi24 despre efectele cutremurului produs în Nepal, dar care s-a resimțit și în India și Pakistan.

„Cutremurul s-a simțit în zona de nord și nord-est a Indiei, în intensitate între 5,5 și 6,2 pe Richter. Cutremurul s-a produs la 11.45, epicentrul a fost în Nepal, și s-a simțit puternic în toată partea de nord și nord-est a Indiei. Replica s-a produs la 30 minute după, la 12:15, și a avut 6,6 pe Richter”, a spus profesorul Nicolae Henț.

„În zona de nord-est există o plajă de 10 km unde cutremurul s-a simțit în magnitudine de 7, clădirile în zonele astea nu sunt foarte bine consolidate, oamenii sunt foarte panicați, premierul a instituit un comitet de urgență pentru a evalua pagubele materiale precum și posibilele pierderi de viață. Cel puțin un copil a murit”, a adăugat Nicolae Henț, menționând că aeroportul din Nepal a fost închis, iar zonele curentul electric a fost întrerupt.


Sursa: Digi24.ro

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background