Lider extremist, arestat în urma incendiului în care un bebeluş a ars de viu

Written by on august 4, 2015

Un lider evreu extremist, Meir Ettinger, este primul individ arestat luni, după incendiul criminal în care a ars de viu un bebeluş palestinian în Cisiordania, vineri, au anunţat luni serviciile de securitate israeliene, relatează AFP în pagina electronică.

„Meïr Ettinger a fost arestat la Safed (în nordul Israelului), din cauza activităţilor sale în cadrul unei organizaţii evreieşti extremiste”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Shin Beth, serviciile israeliene de securitate internă.

Ettinger, în vârstă de douăzeci şi ceva de ani, a fost arestat „pentru crime naţionaliste”, a declarat purtătoarea de cuvânt pentru AFP, fără să precizeze dacă este suspectat că este implicat în mod direct în declanşarea incendiului de vineri sau dacă este vorba despre alte violenţe cu caracter rasist.

Potrivit presei israeliene, el ar fi suspectat că este liderul unei mici grupări responsabile de incendierea, pe 18 iulie, a Bisericii Înmulţirii Pâinilor şi Peştilor, pe malul Lacului Tiberiad, unul dintre cele mai importante lăcaşe creştine.


Gândul.info


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background