Protest în interiorul Băncii Centrale Europene. O femeie s-a urcat pe pupitru

Written by on aprilie 15, 2015

O tânără care se afla la conferinţa de presă susţinută miercuri de preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a sărit pe pupitru şi a aruncat cu hârtii şi confeti, strigând „încheiaţi dictatura BCE”.

 Mario Draghi explica în acel moment deciziile de politică monetară luate de bancă în această dimineaţă. Tânăra care stătea în primele rânduri s-a repezit la pupitru şi a reuşit să sară pe acesta înainte ca ofiţerii de la securitate să reacţioneze. Ea a început să strige şi să arunce în aer confetti, dar şi hârtiile aflate pe masa preşedintelui BCE.

Conferinţa a fost întreruptă pentru câteva minute, iar protestatara a fost escortată afară din sală de către ofiţerii de securitate.

Întrebaţi de gândul cum a reuşit tânăra să intre în instituţie, reprezentanţii BCE au precizat că ea avea legitimaţie de presă, dar şi că figura pe lista jurnaliştilor care confirmaseră prezenţa la eveniment.

Incidentul vine la scurt timp după ce la Frankfurt au avut loc mai multe proteste la adresa deciziilor luate de BCE.

Noul sediu al băncii, care a costat 1,2 miliarde de euro, inaugurat recent, a fost baricadat şi împrejmuit cu sârmă ghimpată luna trecută când au avut loc mai multe demonstraţii violente. Peste 15.000 de oameni au ieşit în stradă, protestând împotriva austerităţii şi a capitalismului, circa 1.000 dintre ei ajungând în faţa clădirii BCE.

În jur de 2.000 de angajaţi au fost rugaţi să lucreze de acasă în aceste zile, au precizat pentru gândul doi români care lucrează la BCE Sursa:Gandul.info


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background