Un elev a intrat într-un liceu din Barcelona şi a început să tragă

Written by on aprilie 20, 2015

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că este posibil ca atacatorul să fi folosit o arbaletă. Televiziunea naţională spaniolă susţine că adolescentul avea asupra sa şi un cuţit.

Potrivit AP, o purtătoare de cuvânt a poliţiei regionale a declarat sub acoperirea anonimatului că suspectul este minor şi are mai puţin de 14 ani. El se află în prezent în custodia poliţiei. Tânărul nu a fost identificat şi nu s-a precizat dacă este elev la şcoala respectivă.

Ofiţerul a declarat că patru elevi au fost uşor răniţi în atac, dar nu a precizat ce anume le-a provocat rănile.

Atacul a avut loc la o şcoală publică din cartierul muncitoresc Sant Andreu. La o astfel de şcoală învaţă copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

Potrivit cotidianului La Vanguardia, citat de portalul TheLocal.es, băiatul era obsedat de armată şi avea o colecţie de arme acasă. Un coleg a declarat pentru cotidianul catalan că acesta voia să ucidă toţi profesorii de la şcoală şi că se ştia că întocmeşte liste negre.

Potrivit informaţiilor apărute în presa spaniolă, băiatul a ajuns târziu la şcoală, în jurul orei 09.15. Presa spaniolă susţine că acesta ar fi atacat o profesoară care i-a deschis uşa, precum şi pe fiica acesteia, care era îi era colegă. Auzind strigăte, un profesor de la o clasă vecină a venit pentru a-i acorda ajutor şi a fost lovit mortal în piept.

Xavier Trias, primarul Barcelonei, a scris pe Twitter un mesaj în care şi-a exprimat regretul faţă de evenimentele tragice de la şcoala Joan Fuster.

Atacurile comise de elevi în şcoli sunt extrem de rare în Spania.

În 2012, un bărbat a fost arestat după ce ar fi plănuit să amplaseze bombe în jurul unei universităţi din Palma de Mallorca. Bărbatul scrisese pe un blog şi în jurnalul personal că admiră atacatorii de la Columbine, în Colorado.

Garda Civilă spaniolă clasifică arbaletele ca având un grad minim de periculozitate. Astfel, cumpărarea unei arbalete în Spania necesită permis de portarmă de tip E, care este valabil cinci ani şi are nevoie de aprobarea autorităţilor guvernamentale, potrivit cotidianului spaniol El Mundo. Publicaţia afirmă, de asemenea, că site-urile specializate avertizează cumpărătorul online că este necesar permis de portarmă, dar nu cer o copie a acestuia, ci doar un card de identificare. (sursa:gandul.info)


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background