Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

PAGINĂ ÎN CONSTRUCȚIE!

Școala gimnazială „Principesa Elena Bibescu” găzduiește „Căsuța cu Povești”

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Proiectul „Casuta cu Povesti muzicale” este un spectacol educativ, ce imbina muzica clasica cu jocul si este dedicat copiilor sub 13 ani.

Spectacolul expune micii spectatori la morale educative si notiuni de cultura generala. Proiectul este dedicat in primul rand copiilor care provin din familii defavorizate economic si care nu au acces la evenimente culturale de inalta tinuta artistica. Acesta urmareste sa prezinte solutii concrete si usor implementabile in vederea crearii de noi oportunitati care sa garanteze accesul la programe cultural-educative elevilor care provin din contexte socio-economice dificile precum zone defavorizate din punct de vedere cultural sau familii sarace. Spectacolul este itinerant si se desfasoara de fiecare data in cadrul unei scoli pentru a elimina toate impedimentele care i-ar putea impiedica pe elevi sa participe.

Spectacolul prezinta fragmente din 3 opere pentru copii: „Fata mosului si fata babei” scrisa de Florin Comisel, un compozitor contemporan care a creat o muzica cu un puternic iz folcloric, autentic, apoi urmeaza o alta poveste celebra – „Motanul incaltat”, compusa de Cornel Trailescu insa de data aceasta cu o muzica cu puternice influente din mediul creatiilor europene. Apoi, mult indragita poveste a micului „Peter Pan”, lucrare a compozitorului Laurentiu Profeta. Spectacolul este interactiv, echipa artistica (personajele si moderatorul) interactioneaza cu copiii care asimileaza jucandu-se notiuni de cultura generala aferente mai multor domenii: literatura, istoria muzicii clasice romanesti, notiuni de dans, canto si regie.

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top