Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Motivul pentru care ţi se înroşesc ochii şi te ustură atunci când mergi la piscină

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Dacă ţi se înroşesc ochii după ce înoţi în piscină nu trebuie să dai vina pe clorul cu care este tratată apa.

Ochii ţi se înroşesc şi te mănâncă pentru că în apa din piscină există urină.

"Clorul crează legături cu toate lucrurile pe care încearcă să le ucidă provenite din corpurile voastre şi duce la apariţia acestor iritaţii chimice. De aceea te ustură ochii. Este, de fapt, clorul care formează legături cu urina şi cu transpiraţia", explică Michael J. Beach, unul dintre oficialii Centrului pentru Prevenirea  și Controlul Bolilor din Statele Unite.

Amestecul, numit cloramină, este vinovat şi pentru faptul că uneori îţi vine să tuşeşti atunci când eşti în apropierea piscinelor, pentru că irită plămânii. Unele tipuri de cloramină sunt utilizate în dezinfectaţii pentru apa potabilă, dar tipul care se dezvoltă de pe urma particuleleor de praf şi de pe urma transpiraţiei este diferit.

Unul din cinci americani recunoaşte că urinează în piscină. În plus, oamenii nu fac de multe ori duşuri cu săpun înainte să intre în piscină, motiv pentru care aduc în apă uleiuri şi traspiraţie, ambele ducând la crearea cloraminei.


Sursă: Gizmodo

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

diana
-1 #1 diana 25-06-2015 22:46
eram la strand anul trecut si langa noi era un grup de tuciurii care ziceau ca pleaca..stai ca merg si eu zise unul si s-a dus spre piscina..stai sa ma pis ca merg si eu...De aia nu mai merg la marele strand sin barlad :lol: :-x
Citat | Raportează către un administrator
0
0
0
s2sdefault
Top