Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

PAGINĂ ÎN CONSTRUCȚIE!

Un test interactiv îţi spune dacă suferi de daltonism

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Aproape una din 20 de persoane nu poate să distingă culorile. Cu toate că unii dintre ei sunt conştienţi doar dacă suferă de o formă mai gravă de daltonism, mulţi nici nu realizează că percepţia lor asupra culorilor nu este foarte bună.

Compania EnChroma, care produce ochelari meniţi să-i ajute pe daltonişti să aibă o vedere normală, a realizat un test online prin care internauţii pot verifica dacă văd lumea înconjurătoare în toate culorile ce pot fi percepute de ochiul uman. Cei care doresc să-şi testeze vederea trebuie să identifice numerele colorate de pe un fundal colorat la rândul său. La sfârşitul testului, utilizatorii află dacă au o vedere normală sau dacă suferă de o formă de daltonism.

Testează-te aici

Testul online se bazează pe testul original numit Ishihara, care foloseşte 38 de palete colorate care verifică felul în care o persoană vede culorile, dar şi cu le vede în relaţie cu alte culori. Testul a fost numit după inventatorul său, japonezul Shinobu Ishiharam, folosit pentru identificarea daltonismului de la publicarea sa, în 1917, şi până în prezent.

Există mai multe forme de daltonism. Unele persoane nu pot distinge între verde şi albastru şi între galben şi violet, alţii nu observă diferenţele dintre roşu şi verde, iar alţii care nu pot distinge nici între albastru sau verde, dar nici între roşu şi verde.


Sursă: Daily Mail

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top