Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

PAGINĂ ÎN CONSTRUCȚIE!

ILUZIE OPTICĂ: Priveşte cu atenţie timp de 15 secunde această imagine!

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Priviţi cu atenţie timp de 15 secunde bulina albă de pe nasul femeii din poza de mai jos. Apoi, rapid, mutaţi privirea pe dreptunghiul alb din dreapta. Ce observaţi?

Această iluzie optică poartă numele de „imagine persistentă negativă” şi este provocată de celulele ganglionare, care trimit informaţii către creier codând sau identificând culorile în perechi de culori primare.

Acest lucru se întâmplă în principal din cauza efectului de adaptare a anumitor receptori de culoare. Atunci când priveşti o anumită culoare pentru o perioadă semnificativă de timp, celulele tip conuri care corespund acelei culori „obosesc” sau se adaptatează şi nu mai răspund corespunzător.

La devierea privirii pe un fundal alb, receptorii adaptaţi la culoarea respectivă trimit la creier doar un semnal slab, cu urmele de culoare încă proaspete. Pentru că semnalul transmis de către cei trei receptori de culori diferite nu este în echilibru cu creierul pentru a vedea culoarea albă, creierul vede o persistenţă a imaginii colorate, care nu este altceva decât o pereche a culorilor primare.


e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top