Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

SCENARII DE FILM: Isterie cu copii răpiți și goliți de organe

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Avalanșă de mesaje pe Facebook și mii de distribuiri la postări în care se vorbește despre copii găsiți fără organe și cu plicuri cu bani în locul acestora. Poliția infirmă în mod categoric aceste zvonuri și nu recomandă redirecționarea lor către alte persoane, deoarece pot crea o stare de panică nejustificată.

Zvonuri precum că traficanții de organe umblă prin București, mai exact în comuna Pantelimon și că răpesc copii pentru a le scoate organele, nu este adevărat. Sute de postări relatează întâmplări și descriu scene greu de imaginat, cu copii găsiți fără organe, în unele dintre cazuri fiind găsite sume de bani în interior cu mesajul că banii sunt pentru înmormântare.

Zvonurile nu circulă doar în București sau comuna Panelimon, ci și în alte orașe ale țării, cum s-a întâmplat și la Bârlad în cursul săptămânii trecute, când s-a tot vorbit despre presupusa moarte a doi copii, găsiți fără organe sau în urma unui accident în bâlci. Informația s-a dovedit a fi întru-totul neadevărată.


„Chiar nu este o glumă! Tot orașul Pantelimon este plin de poliție. Acum mai neagă cu nesimțire că nu se fură copii?”, sună un mesaj pe rețeaua de socializare. „De fapt a fost jefuită o bancă, nici gând de așa ceva”, vine răspunsul unui alt utilizator.

„Ninele ai grijă de copiii ăia, că nu știu ce îți fac dacă băieții mei pățesc ceva”, scrie pe facebook, probabil o mamă plecată la muncă în străinătate. (n.r. foto-mesaj în coloana de mai jos)


Postări menite să creeze panică, nefondată însă, sunt foarte multe. Copii luați de lângă mame din supermarket-uri, mașini negre care circulă pe lângă parcurile de joacă, discuții foarte aprinse deși nimeni nu are informația de la prima mână, ci doar transmisă prin viu grai, neverificată.

Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost înregistrate astfel de cazuri și nu au fost găsite victime cu organele interne lipsă. Nici plângeri care să reclame cazuri de dispariție în zonele în care circulă zvonurile.

„Facem apel la cei care primesc asemenea mesaje pe orice rețea de socializare, să nu le redistribuie către alte persoane. Aceste mesaje sunt false si nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată", se arată într-un comunicat remis de Poliția Română.

În trecut, au mai existat asemenea zvonuri, de departe cel mai cunoscut fiind cel din Argeș și Dâmbovița, unde o ambulanță „fantomă” mergea prin orașe și sate la căderea serii și răpea localnici pentru a le fi prelevate organele interne. În final, s-a dovedit a fi doar imaginația bogată a unor români.

NOTA: Capturile de imagini de mai jos, sunt doar câteva exemple elocvente a unor mesaje care tind să creeze panică într-un mod nejustificat prin distribuirea de postări neverificate și fără nici o bază reală. Menționăm că, în ciuda numărului mare de distribuiri care apare sub unele postări, nu s-a confirmat nici un zvon legat de dispariția sau găsirea vreunei victime cu organele interne lipsă.e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

Mircea
+1 #4 Mircea 07-09-2016 14:33
Citez pe Madalin:
Mai deci nu imi vine sa cred
Eu am 11 ani si imi este frica sa mai ies din CASA

INSEAMNA CA ESTI PROST CU PATIMA DE DAI PRIN GROPI DACA NU STII SA CITESTI UN ARTICOL. TE DUCI LA SCOALA CA SA TE INTORCI PARAZITULE! INVATA SA CITESTI REDUSULE!
Citat | Raportează către un administrator
Madalin
+1 #3 Madalin 07-09-2016 14:29
Mai deci nu imi vine sa cred
Eu am 11 ani si imi este frica sa mai ies din CASA
Citat | Raportează către un administrator
irta
+3 #2 irta 10-09-2015 12:46
Citez pe claudiu:
Nu este nimic adevaratt!!!! FAKE FAKE FAKE daca era adevarat macar o parte din comentariile pe care le am vazut mai sus aparea la stiri

pai bai boul baltii,ai citit cu atentie ce scrie?asta a inteles mata? ca e adevarat?prostul [cenzurat] care esti
Citat | Raportează către un administrator
claudiu
+1 #1 claudiu 09-09-2015 23:22
Nu este nimic adevaratt!!!! FAKE FAKE FAKE daca era adevarat macar o parte din comentariile pe care le am vazut mai sus aparea la stiri
Citat | Raportează către un administrator
0
0
0
s2sdefault
Top