Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Cât de indicat este să bei apă în timpul mesei

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Apa constituie sursa principală de viaţă pe Pământ. Organismul unui adult este constituit 70% din apă, iar aproape jumătate din creier este, de asemenea, apă. Dar se ştie, oare, când trebuie să bem apă şi cum afectează asta digestia?

Unii consideră că atunci când consumăm apă în timpul mesei, diluăm aciditatea din stomac. Diluarea acidităţii stomacale inhibă abilitatea de a digera alimentele, în special proteinele. Alţii consideră că apa nu afectează semnificativ sucul gastric şi, prin urmare, nu influenţează digestia.

Consumul apei înainte de masă stimulează tractul gastrointestinal şi peristaltismul (mişcările de contracţie şi relaxare a muşchilor care transportă mâncarea înghiţită prin tractul gastrointestinal). Consumul apei stimulează metabolismul timp de o oră după ce a fost băută, demostrează unii cerectători. Totodată, se consideră că apa ajută la echilibrarea greutăţii corporale. 

Semnele unui organism sănătos vin din interacţiunea mai multor factori. Unul din cei mai importanţi factori este extinderea stomacului. Acest lucru poate fi cauzat atât de apă, cât şi de mâncare. Veţi fi surprinşi cât de multe probleme de sănătate pot dispărea prin introducerea unei cantităţi mai mare de apă în consumul nostru zilnic. Acestea includ arsurile la stomac, artrita, durerile cronice (de spate sau alte dureri), probleme intestinale, hipertensiune arterială şi altele.

Care este modul cel mai corect de a consuma apă:

-    În fiecare dimineaţa să bei între 200 ml - 500 ml de apă fiindcă organismul tău a fost deshidratat în timpul nopţii.
-    Ai grijă să ai mereu o sticlă de apă lângă tine pentru a bea pe întregul parcurs al zilei.
-    Păstrează un ulcior sau un vas mai mare pe biroul tău în timpul zilei cu scopul de a-l goli înainte de a pleca acasă.
-    Dacă nu ai mai făcut asta până acum, poţi stoarce în paharul de apă o lămâie, un lime, un castravete sau fructe de pădure.
-    Găseşte-ţi timp să calculezi câtă apă consumi în timpul zilei. Asta nu te va distrage prea mult de la activităţile tale.
-    Bea apă cu 30 de minute înaite de masă. Bea puţină apă în timpul mesei.


 Sursa: Zon News

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top