Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

PAGINĂ ÎN CONSTRUCȚIE!

9 mai, triplă sărbătoare: Ziua Independenței, Ziua Victoriei și Ziua Europei

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Ziua de 9 mai e una de triplă-sărbătoare pentru români, cea mai importantă celebrare fiind cea a proclamării independenţei de stat a României.

Pe 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu declara în Parlamentul ţării: "Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare".

La nivel european, ziua de 9 mai marchează şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi declaraţia istorică a ministrului francez de externe, Robert Schuman, unul din fondatorii Uniunii Europene.

În cadrul unui discurs ţinut la Paris în 1950, Schuman propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituţie europeană care să centralizeze şi să gestioneze producţia de cărbune şi oţel. Un an mai târziu a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism, iar propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.


e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top