Ce au păţit 4 tineri care s-au filmat în timp ce tăiau coada unui câine

Written by on octombrie 7, 2015

Patru tineri din judeţul Brăila care s-au filmat în timp ce tăiau coada unui câine cu un topor ruginit şi au postat înregistrarea pe o reţea de socializare sunt cercetaţi de poliţişti pentru rănire sau schingiuire a animalelor.

Partea superioară a macheteiPartea inferioară a machetei

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Jenel Şogor, oamenii legii au început cercetările în acest caz după ce filmuleţul a fost postat pe o reţea de socializare.

Astfel, în imagini apar trei tineri din localitatea Tătaru, în timp ce tăiau coada unui câine cu un topor ruginit. Aceştia râdeau în hohote în timp ce animalul, care era aşezat pe o buturugă, se zvârcolea de durere. Scena a fost filmată de un al patrulea tânăr, ulterior filmuleţul fiind postat pe o reţea de socializare.

Între timp înregistrarea a fost ştearsă de pe internet, însă poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru rănire sau schingiurire a animalelor, cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, fiind duşi la audieri.

De asemnea, oamenii legii au stabilit că printre cei patru tineri se afla şi proprietarul câinelui, iar filmuleţul a fost înregistrat în gospodăria acestuia.

Doi dintre cei patru tineri au fost audiaţi la Poliţia Dudeşti. Anchetatorii susţin că tinerii ar fi declarat că în zona din care provin este o tradiţie să tai coada câinilor pentru a deveni mai răi.

Iubitorii de animale au deschis o petiţie online prin care cer pedepsirea tinerilor care au chinuit câinele, până în prezent fiind strânse peste 9.000 de semnături.


Sursa Gandul.info


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background