Filieră de traficanți destructurată de DIICOT

Written by on March 18, 2016

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat de la membrii unei grupări infracționale specializată în contrabandă cu produse accizabile 5,2 tone de alcool de contrabandă, peste 3.200.000 de ţigarete provenite din Ucraina, 300.000 de lei și 1,5 kg. de bijuterii din aur.

La data de 18.03.2016, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate  Vaslui, Neamţ şi Hunedoara au efectuat un număr de 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând luna ianuarie 2016, pe raza judeţului Iaşi și Neamț ,s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracţional  introducerea în ţară, in mod ilegal, a unor cantități importante de țigarete  care ulterior erau comercializate pe piața ilicită din  România.

S-a reţinut că unul dintre liderii grupului infracţional  avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina iar ulterior comercializarea către alţi intermediari.

Totodată, cel de al doilea lider al grupului  avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău şi alte judeţe.

Din cercetări a rezultat faptul că membrii grupului au  transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu staţii radio emisie recepţie portabile, în special în zilele de duminica, după amiaza, cu scopul de a evita organele de poliţie. 

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 5.2 tone de alcool provenind din contrabandă, 160.000 pachete cu tigarete provenite din Ucraina, importante sume de bani (300.000 de lei) şi 1,5 kg. de bijuterii din aur.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția  Operațiuni Speciale.

    Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie din cadrul I.P.J. Iasi.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Grupării Mobile de Jandarmi  Bacău.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background