Proiect adoptat: minori în club, doar cu părinţii de mână

Written by on aprilie 29, 2015

Adolescenţii care nu au împlinit 16 ani ar putea intra în cluburi sau baruri doar cu părinţii sau tutorii legali. Asta prevede un proiect de lege care a fost adoptat de Senat. Legea va intra în vigoare doar după ce va avea şi votul deputaţilor.

Adolescenţii, însă, nu îşi fac prea multe griji. Sunt convinşi că pot scăpa de controlul buletinului în schimbul unor atenţii.

Proiectul votat de senatori prevede ca tinerii care nu au împlinit 16 ani să intre în baruri, cluburi sau cafenele, doar însoţiţi de părinţi sau de tutori legali. Alcoolul şi tutunul rămân interzise pentru toţi minorii.

Penibil” sau „exagerat” – acestea sunt reacțiile adolescenților.

Nici părinţii nu sunt prea încântaţi să meargă cu adolescenţii prin oraş.

Ei, să fim serioşi!”, spune o femeie.

Părinţii olandezi sunt, însă, obişnuiţi cu astfel de reguli.

Cred că este bine că tinerii sunt protejaţi de alcool şi astfel de lucruri până când sunt puţin mai maturi”, spune un cetățean olandez.

Iniţiatorul proiectului s-a inspirat din propria experienţă atunci când a venit cu propunerea şi abia aşteaptă să-şi însoţească fiica la distracţie.

„Mă duc în club. Îmi aduc aminte de anii tinereţii. Fata mea, care este în aproape ultimul an de liceu, are o găşcuţă de tineri, de colegi; şi i-am găsit de câteva ori într-o crâşmă, într-o bodegă ordinară”, spune senatorul PNL Sebastian Grapă.

Propunerea parlamentarului a fost primită cu entuziasm în Senat: 74 de voturi pentru, niciun vot împotrivă, nicio abţinere.

Totuşi, adolescenţii se mai pot bucura puţin de libertate. Până la intrarea în vigoare a legii mai sunt câţiva paşi: votul în plenul Camerei Deputaţilor şi promulgarea de către şeful statului. 


Digi24.ro


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background