Realitatea Virtuală și avantajele ei

Written by on august 24, 2017

Din ce în ce mai des auzim peste tot termenul de Realitate Virtuală (prescurtat VR de la Virtual Reality) și nu de puține ori ne-am întrebat ce este de fapt această tehnologie de ultimă oră, care prinde teren de la zi la zi.

Realitatea Virtuală este ceea ce de fapt se traduce la prima vedere, experimentarea unei realități care nu există, creată cu ajutorul unui computer. Pentru a experimenta VR e nevoie de ochelari speciali și căști, plus alte dispozitive adiționale.

În ultimii ani, prin intermediul tehnologiei VR s-au făcut progrese uriașe în mai multe domenii, dar cel mai popular segment este acela al jocurilor video și chiar al cazino online.

Realitatea virtuală este tehnologia care tinde să schimbe radical aspectul vieții cotidiene. Știm lumea prin simțurile și sistemele noastre de percepție. Cu toții am învățat că avem cinci simțuri: gust, atingere, miros, vedere și auz. Toate acestea sunt cele mai evidente organe de simț. Cu toate că oamenii au mai multe simțuri, cum ar fi sentimentul de echilibru, de exemplu.

Tot ceea ce știm despre realitatea ce ne înconjoară, vine prin simțurile noastre. Cu alte cuvinte, întreaga noastră experiență a realității nu este altceva decât un conglomerat de informații senzoriale. La fel se poate vorbi despre realitatea virtuală, o altă versiune percepută ca reală dar creată de un computer și transmisă ca informație vizuală.

Deși la începuturi Realitatea Virtuală era doar un mod de a denumi tehnologia, neavând nimic în comun cu realitatea fizică, lucrurile au evoluat întratât încât sunt aplicații special create care se apropie amețitor de realistic de mediul simulat. VR este de obicei implementată de tehnologia informatică și în combinație cu o serie de sisteme, cum ar fi căștile, benzile de alergare omnidirecționale și mănuși speciale. Toate acestea, stimulează simțurile pentru a crea iluzia realității.

Realitatea virtuală poate duce la descoperiri noi și interesante în viața de zi cu zi, dar mai ales în domeniul medicinei.

Oriunde e prea periculos, scump sau nepractic să faci ceva în realitate, VR este răspunsul. De la piloții de avioane și până la chirurgii stagiari, realitatea virtuală permite asumarea unor riscuri virtuale pentru a câștiga experiență pentru lumea reală.

Realitatea virtuală este crearea unui mediu virtual prezentat simțurilor noastre astfel încât să-l experimentăm ca și cum am fi fost cu adevărat acolo. Utilizează o mulțime de tehnologii pentru a atinge acest obiectiv și este o operă complexă din punct de vedere tehnic, care trebuie să răspundă percepției și cunoașterii noastre.

Ne putem aștepta să vedem cât mai multe utilizări inovatoare (precum cele pentru jocuri și cazinouri online) pentru această tehnologie în viitor și poate un mod fundamental în care comunicăm și lucrăm datorită posibilității realitații virtuale.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background