Ridicatul din umeri și postările de pe rețelele de socializare au fost singurele reacții ale oficialilor bârlădeni după ce s-a semnalat achiziționarea unui telefon de ultimă generație de către instituția Primăriei Bârlad. Nici până acum, după 30 de zile, nimeni nu știe cine a achiziționat telefonul sau în posesia cui a ajuns.
Reamintim că, în urmă cu o lună de zile, BDB News a publicat un articol prin care semnala faptul că de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) s-au achiziționat 2 camere de termoviziune în valoare de 145.500 RON și un telefon mobil iPhone contra sumei de 1.806 RON.
Imediat, primarul D. Boroș a reacționat și a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce a cumpărat, de fapt, o singură cameră de termoviziune și că pe SEAP apar două bucăți pentru că prima tranzacție a fost anulată din cauza indisponibilității pe stoc la importator.
MISTERUL TELEFONULUI DISPĂRUT. Ep. 2.
Referitor la smartphone-ul cumpărat din banii publici, primarul Dumitru Boroș a menționat că acesta se află în posesia noului viceprimar Roxana Miron Feraru, însă aceasta din urmă a recționat imediat printr-o postare pe contul său de socializare dezmințind cele spuse de edil. Roxana M. Feraru și-a însoțit postarea cu o fotografie prin care ilustra modelul său de telefon, aproape identic cu cel în cauză.
„CÂINII LATRĂ, CARAVANA TRECE!”
După acest proverb vechi românesc pare a se ghida și instituția Primăriei Bârlad care a preferat să lase să se stingă subiectul, fără a veni în fața contribuabililor cu explicații clare despre achizițiile de mii de lei. Transparența mult promisă de primarul care a ajuns la un an de mandat pare a se fi pierdut pe drum și justificarea absolut normală a banului public față de cetățeanul care își plătește taxele și impozitele, lipsește cu desăvârșire.
TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ SAU S.F.?
Explicațiile despre specificațiile camerei de termoviziune au lăsat cu „gura căscată” pe mulți dintre cunoscătorii în domeniu: „are o rază de la 1 la 25 de metri, chiar și printre dărâmături”, conform declarației lui Dumitru Boroș.
Asta în timp ce în 2016, în Amatrice (n.r.: localitate din Italia grav afectată de un cutremur), salvatorii au folosit câini special antrenați și sonare pentru a identifica victimele aflate sub ruine.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi