În aceastǎ sǎptǎmânǎ Asociaţia Myosotis România sǎrbǎtoreste 20 de ani de activitate neîntreruptǎ la Bîrlad. Este saptǎmâna în care echipa de angajaţi şi voluntari ai asociaţiei şi-au propus sǎ susţinǎ activitǎţi aniversare cu vizibilitate ridicatǎ la nivel local.
Duminicǎ şi luni dimineaţǎ voluntarii asociaţiei au fost prezenţi în rândul bîrlǎdenilor pentru a le oferi informaţii despre serviciile oferite în cadrul proiectelor Myosotis; au distribuit pliante informative şi au rǎspuns la întrebǎri. Luni dimineaţǎ aceiaşi voluntari au împǎrţit “zâmbete” locuitorilor oraşului nostru într-o activitate care i-a fǎcut pe bîrlǎdeni pǎrtaşi la momentul aniversar din cronologia Asociaţiei Myosotis România.
“Floarea pe care am primit-o în dar de la tinerii aceştia entuziaşti mi-a schimbat ziua! E frumos sǎ fii surprins în acest fel; e frumos sǎ întâlneşti oameni care încǎ mai înţeleg puterea unor gesturi mici, dar pline de candoare” – a remarcat unul dintre bîrlǎdenii cǎrora Myosotis le-a zâmbit luni dimineaţǎ.
Marţi şi miercuri Asociaţia Myosotis România a deschis porţile proiectelor sale tuturor bîrlǎdenilor interesaţi sǎ afle mai multe informaţii despre serviciile pe care le oferǎ. Vizitatorii au fost întâmpinaţi de angajaţii, beneficiarii şi voluntarii asociaţiei, Într-o activitate organizatǎ dupǎ formatul “bibliotecii vii”, o metodǎ de educaţie non-formalǎ, care a oferit oaspeţilor ocazia unui dialog viu, autentic, cu persoane ale cǎror viaţǎ personalǎ sau profesionalǎ se împleteşte cu cea a Asociaţiei Myosotis România.
În aceastǎ sǎptǎmânǎ a fost lansat planul strategic pe care echipa managerialǎ l-a configurat pentru perioada 2016-2020, fǎcând transparente nu doar proiectele cu care Asociaţia Myosotis România vine în întâmpinarea nevoilor sociale ale comunitǎţii noastre, ci şi direcţia în care urmeazǎ sǎ se dezvolte fiecare proiect în parte, cu precizarea obiectivelor anuale propuse.
“Pentru urmǎtorul interval de timp Centrul de Zi Casa Esme urmǎreşte cu precǎdere trei obiective majore. Primul este acela de a îmbogǎţi metodologia de abordare a copilului cu dizabilitǎţi. Schimbarea majorǎ va veni din faptul cǎ punctul de interes al intervenţiei se va muta de pe diagnosticul beneficiarului pe identificarea, activarea şi dezvoltarea resurselor existente în contextul familial al copilului. Al doilea este acela de a crea un centru de zi de care sǎ beneficieze tineri cu dizabilitǎţi de pe segmentul de vârstǎ 11 -18 ani. Prin al treilea obiectiv, centrul de zi îşi propune sǎ sensibilizeze populaţia la problemele persoanelor cu dizabilitǎţi” – a declarat coordonatorul centrului de zi.
Locuinţa Protejatǎ “Casa Trandafirilor” aşteaptǎ de la implementarea noului plan strategic înfiinţarea unui atelier protejat în care adulţii cu dizabilitǎţi sǎ-şi exercite dreptul la integrarea profesionalǎ.
În zilele care urmeazǎ echipa Myosotis va continua sǎ împartǎ zâmbete comunitǎţii noastre, va susţine activitǎţi de educaţie non-formalǎ în şcoli din oraş şi va fi prezentǎ în holul primariei locale pentru a oferi o pauzǎ distractiva de cafea angajaţilor de aici.
“Acum 20 de ani Asociaţia Myosotis era privitǎ ca o asociaţie britanicǎ. Azi, dupǎ 20 de ani în care activitatea noastrǎ a atins viaţa a mii de familii din comunitatea localǎ, calitatea şi relevanţa serviciilor pe care le-a oferit de-a lungul timpului fac din Asociaţia Myosotis România o asociaţie a bîrlǎdenilor. Realizarea obiectivelor din planul strategic depinde în mod dramatic de măsura în care comunitatea localǎ va înţelege acest mesaj şi va alege sǎ sprijine, alǎturi de noi, grupurile vulnerabile din jurul nostru” – a precizat domnul Mihai Popa, director executiv al Asociaţiei Myosotis România.
Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!