Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Consiliul de etică al spitalului va avea un reprezentant al pacienților

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

„Unde-i lege, nu-i tocmeală!” - pe acest principiu se ghidează și instituția sanitară bârlădeană. Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” a lansat un apel public către asociațiile de pacienți din urbea noastră pentru a-și desemna un reprezentant în Consiliul de Etică.

Acesta va avea oportunitatea de a identifica, respectiv va analiza vulnerabilitățile etice și riscurile apărute, va putea sa sugereze  managerului adoptarea și implementarea măsurilor de prevenție a actelor de corupție la nivelul unității; să formuleze și să înainteze managerului propuneri pentru diminuarea riscurilor de incidente de etică; să analizeze și să avizeze regulamentul de ordine interioară al spitalului, putând face propuneri pentru îmbunătățirea acestuia; să formuleze un punct de vedere etic-consultativ, la solicitarea comitetului director al unității; să analizeze din punct de vedere etic situațiile de dubiu care pot apărea în exercitarea profesiei medicale; să soluționeze sesizările primite.         

Consiliul de Etică are in componenta lui pe dr. Monica Aioanei (președinte), dr. Cătălin Mihăilă, dr. Ion Chilinciuc, as. Tatiana Buescu, as. Beatrice Iftode, ec. Daniela Diaconu (membri permanenți), ing. Mirela Bogdan (secretar permanent), dr. Adelina Vladu, dr. Mihaela Stoica, dr. Corneliu Marian, as. Eugenia Pau, as. Elisabeta Chilianu, ec. Neculai Pâlici (membri supleanți), bioing. Fabiola Turcanu (secretar supleant).


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top