12 ani și 4 luni de închisoare pentru mama care și-a aruncat bebelușul mort la gunoi

Written by on August 1, 2017

La ani grei de închisoare a fost condamnată Cristina Petriman, cea al cărei bebeluș a fost descoperit mort, într-un tomberon de gunoi din Bârlad, în luna noiembrie a anului trecut. Judecătorii vasluieni au condamnat-o la 12 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de omor.

Un caz care a șocat comunitatea locală dar și întreaga țară în luna noiembrie 2016, a fost acela al bârlădencei Cristina Petriman (35 de ani). Aceasta a născut acasă, singură, apoi conform spuselor sale în fața anchetatorilor, decesul nou-născutului a survenit accidental, din cauza unei perne care l-a sufocat, pe care ea o pusese deasupra micuțului pentru a nu-i fi frig.

Conform surselor din anchetă, Cristina Petriman ar fi ținut trupul bebelușului mort în casă mai multe zile, amănunt speculat de procurorul acuzator în fața judecătorului de Drepturi și Libertăți, ca fiind ceva premeditat și de a găsi probabil o soluție de a scăpa de el, fără să lase urme. Cristina Petriman a primit mandat de arestare la acea vreme, ea judecându-se în stare de arest până la pronunțarea sentinței de 12,4 ani, perioadă care îi va fi trecută ca executată.{vembed Y=S20ZkNL8eYM}

Deși în prima fază a anchetei Cristina Petriman a fost acuzată de ucidere din culpă, anchetatorii au găsit indicii care i-au făcut pe procurori să schimbe încadrarea la cea de omor. După cum chiar ea a declarat în fața polițiștilor, a dormit cu cadavrul celui mic în pat timp de două zile, după care l-a împachetat într-un sac de gunoi menajer pe care l-a scos în balcon, unde a stat aproximativ 40 de zile.

Imediat ce a aruncat la tomberon sacul cu cadavrul celui mic, Cristina Petriman a părăsit orașul, ea deplasându-se la București, la o rudă. De acolo, a „monitorizat” pe internet presa locală, urmărind indiciile care apăreau și a luat legătura cu mai multe cunoștințe care i-au spus că este căutată de poliție. În fața acestora ea a negat că ar avea vreo implicație.{vembed Y=_EjIk8Ib5Nk}

Pe 29 noiembrie 2016, realizând probabil gravitatea faptelor sale, Cristina Petriman a sunat la poliție și a spus exact locația în care se află. Un echipaj de la Investigații Criminale București s-a prezentat și a reținut-o de îndată. În aceeași zi ea a fost transportată la Bârlad pentru audieri și apoi la reconstituirea faptei. Apartamentul în care locuia cu chirie și unde născuse femeia de 35 de ani, se afla la aproximativ 50-60 de metri de locul tomberonului unde a fost aruncat trupul nou-născutului mort.

CONDAMNARE FĂRĂ ACORD DE RECUNOAȘTERE

Cristina Petriman nu a recunoscut nici o clipă faptele de care este acuzată, cerând schimbarea încadrării până în ultimul moment. Ea cerut să fie judecată pentru ucidere din culpă, motivând că nu a avut intenția de a-și omorî pruncul. Completul de judecată a „ținut cont” și de acest aspect, o parte din pedeapsa aplicată survenind automat tocmai din acest motiv. Acordul de recunoaștere are ca scop eficientizarea actului de justiție prin eliminarea unor proceduri greoaie și inutile pentru stabilirea adevărului judiciar. Dacă Cristina Petriman și-ar fi recunoscut faptele și ar fi încheiat cu procurorii acest acord, ar fi beneficiat de o altă încadrare și de o pedeapsă cu închisoarea semnificativ mai mică decât cea din prezent, de 12,4 ani.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background