Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Consilierul Bogdan Sârbu, la raport: sinteza activității la un an de mandat în CLM

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

In cadrul unei conferințe de presă, susținută duminică 27 August, consilierul independent Bogdan Sârbu și-a prezentat raportul de activitate. Cu subiect și predicat, acesta a dorit să le prezinte bârlădenilor ceea ce a făcut el timp de un an de zile în cadrul Consiliului Local. A votat pentru alocarea de bani către Spitalul de Urgență „Elena Beldiman”, canalizarea din cartierele Podeni, amenajarea patinoarului din Grădina Publică, reabilitarea străzilor.

„Sunt singura opoziție din cadrul Consiliului Local. Am fost consilierul care am arătat votul meu presei in cazul alegerii viceprimarului. Dar s-a adeverit faptul ca PNL si PSD aveau o înțelegere pe acest subiect. Si acum lucrurile stau la fel. Am interpelat primarul in legătura cu situatia câinilor fără stăpân, micsorarea tarifelor practicate de Compania de Utilități Publice si am respins continuu argumentele aduse pentru majorarea acestora. In mod repetat am cerut lămuriri cu privire la motivarea tarifelor practicate de către Aquavas. La fel am dorit ca cei de la Reiser sa fie mai atenți la gestionarea bugetului de venituri si cheltuieli”, a declarat consilierul independent.

44 DE MILIARDE PLĂTITE DE PRIMĂRIE, NU SE CUNOSC VINOVAȚII!

Un semnal de alarma a fost tras de Bogdan Sârbu in legătura cu măsurile luate pentru recuperarea TVA din vânzările de terenuri construibile din municipiul Barlad in perioada 2007-2012. În ediția de mâine, redacția BDB News vă va prezenta în exclusivitate o parte din „personalitățile” care au achiționat terenuri și au „uitat” să achite TVA-ul.

„Un raport de inspecție al ANAF cu numarul 876/30.11.2011 releva ca in aceasta perioada nu s-a achitat TVA din vânzarea de terenuri in suma de aproximativ de 23 de miliarde lei vechi si accesorii (dobânzi si penalități) in suma de aproximativ 21 de miliarde, ca urmare începând din 15.05.2013 si pana in 15.03.2016 , prin hotărâri succesive anuale ale consiliului local, s-a achitat lunar întreaga suma datorata ANAF de la bugetul local. Acesta este motivul pentru care am solicitat primarului , Dumitru Boros, directorului economic si auditorilor identificarea vinovaților si imputarea acestora a prejudiciului creat dacă nu se poate face recuperarea de la cumpărătorii inițiali. Nu am primit lămuriri nici pana in prezent! In data de 21 Martie 2016 s-a făcut plata a 16 miliarde de lei reprezentând ultimele rate date in avans. In fiecare luna autoritatea locala plătea 600 de milioane. De unde aceasta graba? Pentru ca se apropiau alegerile locale si lumea nu trebuia sa cunoască. Dar noi am lucrat pe bugetul aprobat de ei si aceste lucruri s-au văzut”, si-a încheiat expunerea Bogdan Sârbu.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top