Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Cofetăria „Berlin” închisă temporar de DSVSA Vaslui

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

ACTUALIZARE. Conform analizelor de laborator, bacteria salmonella este cauza pentru care zeci de pacienți au ajuns la spitalul din Bârlad. Inspectorii au închis temporar două unități suspecte din oraș, cu profil de alimentație publică, respectiv producere și comercializare de produse de cofetărie-patiserie.


ȘTIRE ÎNIȚIALĂ. Cele 19 cazuri confirmate până în acest moment, de toxiinfecție alimentară, au dus la suspendarea temporară a activității a unității de alimentație publică - cofetăria „Berlin”.

DSVSA Vaslui a aplicat o amendă între 500 - 1000 lei pentru deficiențele de depozitare a materiei prime și a produsului finit, în condiții de igienă sanitară necorespuzătoare și a închis unitatea până la remedierea neregulilor constatate.

Inspectorii DSP Vaslui au prelevat probe alimentare, de apă și de la angajați.

Până în acest moment nu a fost identificată sursa exactă care a declanșat valul de prezentări la UPU Bârlad al persoanelor care acuzau senzații de greață, vărsături și diaree. Majoritatea pacienților au declarat la internare că au consumat prăjituri de la cofetăria „Berlin”.

În mediul online au apărut deja și alte semnalări ale unor bârlădeni plecați în Italia și Olanda, care declară că s-au prezentat la unitățile spitalicești din țările respective, având aceleași simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat înainte de plecarea din Bârlad prăjituri de la cofetăria mai sus menționată.

În cursul zilei de astăzi DSVSA va face public raportul prinvind neregulile găsite care au dus la suspendarea activității cofetăriei „Berlin”.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top