Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

O nouă lege pentru drumuri mai sigure!

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, pune în dezbatere publică o inițiativă legislativă menită să îmbunătățească siguranța rutieră a cetățenilor.

Proiectul vine ca urmare a evoluțiilor tehnologice, din ce în ce mai mulți șoferi folosind camere de bord, dar și a evoluțiilor parcului auto, care a crescut enorm în ultimii ani, fără a fi urmat de dezvoltarea infrastructurii rutiere. Inițiativa permite polițiștilor să dea amenzi pe baza înregistrărilor video primite de la participanții din trafic.

„Există foarte multe contravenții înregistrate de mijloace alternative deținute de șoferi, dar care nu pot fi folosite de poliția rutieră din cauza unor lacune legislative. Proiectul dorește să remedieze lipsurile legislative, să ofere instrumentele legale polițiștilor și, poate cel mai important, să sporească gradul de civism al cetățenilor. România este acum statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de accidente la un milion de locuitori, orice îmbunătățire a siguranței șoferilor și pasagerilor fiind mai mult decât dorită” a declarat deputatul USR Mihai Botez.

Proiectul a fost discutat cu juriști și polițiști, iar acesta a fost bine primit. România poate lua exemplu și de la alte state care au implementat un astfel de sistem. Un exemplu este cel al Marii Britanii, unde cetățenii au un site web dedicat în care pot încărca înregistrările video, care, după completarea unui formular online, ajunge direct la secția de poliție din zona unde a fost semnalată săvârșirea contravenției, iar Guvernul are posibilitatea de a se inspira din site-ul https://www.nextbase.com/en-gb/, cel existent în Marea Britanie.

„Avem șansa să contribuim la modificarea legislației și aducerea ei în vremurile în care trăim. Voi continua discuțiile, atât cu parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu și voi face îmbunătățiri. Între timp, sunt deschis la orice propunere a cetățenilor care vor să se implice. Proiectul va rămâne în dezbatere publică 2 săptămâni, după care va intra în circuitul parlamentar.” a completat Mihai Botez.


Nu uitați să vă alăturați grupului nostru de Facebook, unde putem discuta despre problemele Bârladului. Ne poți susține distribuind știrile noastre.

În lipsa unui acord scris din partea BDB News, puteţi prelua maxim 250 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului.

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top