Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Polițiștii locali din Bârlad, dotați cu „body cam”: discuțiile cu cetățenii vor fi înregistrate

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Poliția Locală din Bârlad se modernizează. Recent, la doi dintre agenții instituției le-au fost atașate „body cam”-uri (camere video) ce vor înregistra audio și video discuțiile cu cetățenii, cu care vor intra în contact pe parcursul misiunilor.

 

„Deocamdată agenții noștri au în dotare două astfel de camere. Pentru început am vrut să vedem care este eficiența acestor dispozitive și pe viitor urmează să achiziționăm încă șase astfel de gadget-uri. Noi mizăm în primul rând pe efectul psihologic al acestor dispozitive, în sensul că dialogul dintre polițiști și cetățeni va decurge într-o manieră mai civilizată, așa cum este dealtfel și normal”, a declarat cms.șef (r) Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad.

Înregistrările audio/video de pe aceste dispozitive pot constitui mijloc de probă legală la cererea organelor de urmărire penală sau a instanței de judecată, deoarece au fost achiționate de la comercianți autorizați care respectă legislația în domeniu, scrie Realitatea de Vaslui.

Cele două camere au costat 1.798,20 lei. Printre caracteristicile principale sunt rezistența la apă, filmează în infraroșu iar toate înregistrările sunt securizate, acestea putând fi accesate doar cu ajutorul unui ID de utilizator și a parolei aferente.

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top