Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

USR despre spitalul COVID19 la Bârlad: Medicii ar traversa strada printre oameni, în costumele de protecție, de la un bolnav la altul!

Evaluare utilizator: 3 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Comitetul Județean de Urgență și Ministerul Sănătății au decis ca Spitalul Municipal "Elena Beldiman" Bârlad să devină spital suport pentru tratarea cazurilor din întreg județul Vaslui de COVID19.

„În ultimii ani, Bârladul a fost lăsat la o parte de către Consiliul Județean Vaslui și majoritatea investițiilor în domeniu s-au făcut la spitalul din Vaslui. Din 2015 până în prezent, spitalul din Vaslui a primit de la Consiliul Județean suma de 17,262,965RON, pe când spitalul din Bârlad nu a primit nici un ban. Acum, când a venit timpul că acele investiții să ajungă la oameni sub formă unor îngrijiri medicale de calitate, spitalul din Vaslui este menajat, iar cel din Bârlad este sacrificat.

Diferențele între cele 2 spitale sunt foarte mari, Bârladul are doar 2 medici Infecționiști, în comparație cu 6 câți sunt la Vaslui și doar 2 medici din Specialitatea ATI, în comparație cu 7. Cu cât unui medic i se cere să trateze mai mulți pacienți, cu atât calitatea actului medical scade.
Mai mult, secția de Boli Infecțioase din Bârlad se întinde în 3 clădiri, toate nerenovate, din care una în curtea spitalului și alte 2 peste B-dul Republicii.
În situația asta, cadrele medicale îmbrăcate în costume de protecție ar trebui să traverseze strada ca să ajungă la toate corpurile care cazează pacienți.

Pacienții bolnavi de COVID19 ar trebui să treacă strada dacă au nevoie de o ecografie abdominală și altele asemenea.

Care va fi efectul? Pacienții vor fi tratați în condiții improprii, personalul spitalului se va îmbolnăvi repede, după ei, vor urmă familiile lor și alți apropiați. Minusurile materiale se pot remedia prin achiziții, dar cele logistice și resursa umană, necesită investiții majore.
Prin această decizie, Bârladul este condamnat la COVID19!

Mulțumim Nelu Tătaru pentru decizie! Cu siguranță vei obține voturile bârlădenilor pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean!” (USR Bârlad).

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

0
0
0
s2sdefault
Top