18 elevi calificați la etapa județeană a Olimpiadei de Neogreacă

Written by on februarie 26, 2017

Într-un județ unde numeri grecii la degetele de la o mână, câțiva elevi iubitori ai limbii lui Homer vor reprezenta județul Vaslui la olimpiada județeană de neogreacă. Pentru examenul din data de 5 martie, s-au calificat 18 elevi, dintre care 16 din Bârlad și doi din Vaslui.

Dintre bârlădeni, nouă învață la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”: Andrei Bucătaru, Radu Tudor Cazan,  Mara Cotae, Ana-Maria Ghenghea, Aghdam Alexandru Meynaghi, Sânziana Ioana Nicolau, Daria Camelia Paraschiv, Andreea Oana Pleșu și Iulia Elena Pleșu.

Ana-Maria Ghenghea a reprezentat România la olimpiada internațională de neogreacă, organizată la București, unde a ocupat locul doi. Adolescenta, la vremea respectiva, nu avea decât un an de când începuse sa studieze limba neogreacă sub îndrumarea profesoarei Afrodita Siriopol. Eleva a descoperit frumuseţea acestei limbi întâmplător. Bunica ei a îndemnat-o să se înscrie ca membru simpatizant al Comunităţii Elene din Bârlad pentru a învăţa dansurile greceşti. Aceste cursuri vin „la pachet“ cu cele de învăţare a limbii şi astfel a pornit pe drumul performanţei.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background