3 persoane reținute, peste 1500 de pachete de țigări și 98.000 de lei în vederea confiscării, după perchezițiile de ieri

Written by on august 31, 2016

Ieri, 30 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Huşi, au efectuat 11 percheziţii domiciliare (șapte in municipiul Barlad, două in localitatea Berezeni, una in oraşul Bereşti şi una in municipiul Iaşi) pentru destructurarea unei reţele infracţionale care avea preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galați, Vaslui şi Iaşi, pentru destructurarea unei reţele specializate in traficul ilegal cu produse accizabile.

* Șapte cetăţeni romani sunt cercetaţi sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă in formă continuată, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmand a fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.   

* In urma percheziţiilor efectuate la membrii grupării au fost ridicate in vederea confiscării importante sume de bani, 10 telefoane şi cartele SIM, peste 1.600 pachete de ţigări de diferite mărci, precum şi alte bunuri şi inscrisuri utile cauzei.

In perioada februarie august 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Huşi, cu sprijinul structurilor operative din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au documentat activitatea infracţională a membrilor reţelei, stabilind că persoanele in cauză erau implicate prin diferite forme de participaţie in colectarea, depozitarea şi revanzarea ţigaretelor de contrabandă, obţinand astfel, ilicit, beneficii financiare.

Astfel, doi dintre membrii reţelei derulau operaţiuni de colectare/achiziţionare a ţigărilor şi alți cinci membri desfăşurau activităţi de recomercializare a ţigărilor de contrabandă, fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize şi TVA, in sistem en – gross şi en-detail, in zona pieţei agroalimentare din municipiul Barlad, pe raza localităţii Berezeni, judeţul Vaslui şi pe raza oraşului Bereşti, județul Galaţi.

Pe timpul cercetărilor a rezultat faptul că membrii reţelei au dovedit atenţie autoprotectivă sporită, in sensul că de cele mai multe ori se deplasau cu autoturisme TAXI, depozitau ţigările la alte locaţii decat domiciliile lor, achiziţionau in perioade scurte de timp cantităţi relativ mici de ţigări provenite din contrabandă, activitatea de distribuţie pe piaţa neagră era extrem de rapidă, urmărind astfel obţinerea de profituri in timp scurt şi reducerea riscului de a fi depistaţi de organele judiciare. In urma cercetărilor desfăşurate s-a conturat suspiciunea rezonabilă că in perioada februarie – august 2016, membrii grupării au preluat/deţinut/vandut cel puţin cantitatea de 36.000 pachete cu ţigări provenite din contrabandă.

In urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate in vederea continuării cercetărilor suma de 98.720 lei, 1.629 pachete ţigări (32.580 ţigarete) de mărci diferite, de provenienţă R. Moldova şi duty-free, in valoare de 7.330 lei, 130 cutii articole pirotehnice, 10 telefoane, 10 SIM-uri şi alte obiecte/inscrisuri utile cauzei.

Totodată, poliţiştii de frontieră vasluieni au pus in aplicare un număr de 23 mandate aducere la audieri, la sediul S.T.P.F.Vaslui,  pentru continuarea cercetărilor, emise de către ofiţerul de poliţie judiciară care instrumentează cauza.

Șapte cetăţeni romani sunt cercetaţi, in prezent, sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă in formă continuată, trei dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmand a fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.   

In cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă in formă continuată.

Documentarea cazului s-a facut cu suportul tehnic de specialitate al Biroului Operatiuni Speciale Vaslui, iar supravegherea operativă cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Iaşi.

Cercetările continuă in vederea stabilirii intregii arii infracţionale, urmand ca la finalizare să fie luate măsurile legale in consecinţă.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background