Acest website folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Tupeu de nesimțit: a furat de la cei care i-au oferit o masă caldă și un adăpost

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Un recidivist din Gara Banca, căutat de autoritățile române, a lăsat fără bunuri în prima zi din an, un cuplu căruia i s-a făcut milă și l-a primit în casă.

O familie din județul Hunedoara, stabilită în orașul spaniol Madrid, a avut neplăcuta surpriză să constate că a fost prădată chiar de către cel căruia îi întinseseră o mână de ajutor. Soții Cazacu i-au oferit adăpost lui Cătălin Lihor (37 de ani), care muncea de aproape o săptămână împreună cu capul familiei, la o lucrare în domeniul construcțiilor.Tot acolo și dormea, în barăcile unde erau ținute materialele și ustensilele muncitorilor.

Celor doi soți li s-a făcut milă de povestea cu care tânărul din apropierea Bârladului se prezentase în orașul din Spania. Cătălin Lihor le spusese că abia venise din România - de două săptămâni - și că nu avea unde să stea, unde să doarmă. Spunea că a lăsat soția în țară, împreună cu doi copii mici și că a plecat pentru că nu mai avea ce să le dea de mâncare. Fiind în prag de An Nou, familia Cazacu s-a gândit să facă un bine și să-l invite și să petreacă alături de ei și pe cel „proaspăt” sosit din țară. După petrecerea de Revelion, cei doi soți Cazacu s-au gândit să fie oameni până la capăt și i-au oferit lui Cătălin Lihor și o cameră unde să doarmă.

După ce s-a trezit din somn, Cătălin Lihor s-a gândit să facă puțină „curățenie” prin casă în semn de „mulțumire” celor care i-au întins o mână de ajutor și i-au oferit o masă caldă plus un pat unde să doarmă peste noapte. Nu a stat mult pe gânduri și din câteva mișcări, i-a lăsat pe binevoitori fără un laptop, două telefoane mobile, o tabletă și economiile fetiței familiei Cazacu, după care s-a făcut nevăzut.

Imediat ce s-au trezit cei doi soți, au constatat și „nota de plată” lăsată de Cătălin Lihor. Ce nu știau însă soții Cazacu, era că primiseră în casă un recidivist extrem de periculos, eliberat ultima dată din penitenciar în anul 2009, unde a ispășit o pedeapsă de 4 ani pentru tâlhărie și furt. L-au reclamat la poliția din Madrid care a confirmat că se află în baza de date a celor dați în urmărire internațională. Ca un „profesionist” adevărat, Lihor Cătălin a mers și la locul de muncă unde și-a strâns tot ce avea, pentru a-și șterge urmele.

În luna septembrie 2016, Lihor Cătălin a comis infracțiunea de furt, după ce a sustras dintr-o sală de jocuri electronice din Bârlad, suma de 9.000 de lei. În timp ce el juca la un aparat în respectiva sală, a indus în eroare administratorul pe care l-a trimis să-i cumpere ceva de la magazinul de alături. Imediat ce administratorul a părăsit incinta, Cătălin Lihor a furat suma de 9.000 de lei și a fugit.

„Bărbatul este bănuit de infracţiunea de furt calificat, faptă comisă pe data de 12 septembrie 2016. Atunci, suspectul a sustras dintr-o sală de jocuri electronice din Bârlad suma de 9.000 de lei. După comiterea faptei, acesta a părăsit locaţia respectivă şi de atunci se sustrage cercetărilor”, ne-a declarat agent şef adjunct Loredana David, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Pentru că s-a sustras cercetărilor, judecătorii bârlădeni au emis pe 27 septembrie 2016 un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Cătălin Lihor. În baza mandatului respectiv, polițiștii l-au dat în urmărire națională și internațională.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

e-max.it: your social media marketing partner

Adaugă comentariu

ATENȚIE! BDB NEWS militează pentru exprimare civilizată și își rezervă dreptul de a șterge/edita comentariile care depășesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoană precum și comentariile cu tentă antisocială, caracter rasist sau xenofob.


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

Margene
0 #1 Margene 29-03-2017 16:43
I think everything said made a great deal of sense.
However, what about this? suppose you typed a catchier title?
I am not suggesting your content is not good, but suppose you added a post title that grabbed people's attention? I mean Tupeu de nesimțit:
a furat de la cei care i-au oferit o masă caldă și un adăpost is a little boring.

You could peek at Yahoo's home [cenzurat] and see how they create article headlines to grab
people interested. You might add a video or a
related pic or two to get people interested about what you've got to say.
In [cenzurat] opinion, it could make your posts a little livelier.
Citat | Raportează către un administrator
0
0
0
s2sdefault
Top