Accident grav în zona Rulmenți

Written by on iunie 7, 2021

Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu forțe specializate la un accident rutier produs în municipiul Bârlad,  în zona Rulmenți.

La intervenție participă și o ambulanță SAJ Vaslui, substația Bârlad.

Din primele informații,  în accident este implicat un autoturism și există cel puțin două persoane rănite, dintre care, pentru una au fost începute manevrele de resuscitare.

ACTUALIZARE. O persoana care era blocată în autoturism a fost descarcerată. Este conștientă și cooperantă.

Persoanei care a fost proiectată din autoturism i se aplică manevre de resuscitare.

Victimele sunt două persoane de sex bărbătesc, au vârste de aproximativ 22 ani și sunt transportate la CPU Bârlad.

ACTUALIZARE 2. „Accident rutier la ieșirea din Bârlad spre Simila. O mașină a lovit un stâlp. Au fost doua victime , bărbați. O victimă era în stop cardiac și avea un traumatism cranian dar a fost resuscitat cu succes iar a doua victimă era conștient dar avea un traumatism craniofacial și un traumatism de membru inferior drept. Victimele au fost transportate la Spitalul Bârlad după stabilizare. Au intervenit o ambulanță SAJ tip B2 cu asistent medical de la Bârlad, o ambulanță tip ACD cu medic de la Vaslui din timpul liber, o ambulanță de prim ajutor de la pompieri și o mașină de descarcerare”,  a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

ACTUALIZARE 3. Finalizare intervenție accident rutier produs în municipiul Bârlad:

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs în municipiul Bârlad, în zona IRB, ieșirea spre municipiul Vaslui. La intervenție a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.
În accident a fost implicat un autoturism și au existat două persoane rănite.
La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism puternic avariat și două victime, între care una încarcerată.
Cea de-a doua victimă a fost proiectată în afara autoturismului și se afla în stare de inconștiență și stop cardiorespirator.
Circulația rutieră era blocată.
Victima aflată în SCR a fost preluată de echipajul ambulanței SAJ Vaslui și au fost începute manevrele de resuscitare. Ambulanța SMURD tip B2 (EPA) Bârlad se deplasa spre CPU Bârlad transportând o persoană care suferise un traumatism de membru superior. Echipajul ambulanței SMURD a oprit la locul accidentului și a acordat primul ajutor persoanei descarcerate, după care au transportat la spital victima aflată în ambulanță.

Imediat, echipajul ambulanței SMURD a revenit la fața locui, a preluat și a transportat victima descarcerată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Victima proiectată în afara autoturismului, a fost resuscitată pozitiv, după care a fost transportată la CPU Bârlad.
Pompierii militari au eliberat carosabilul îndepărtând resturile autoturismului. În acest moment, circulația a fost reluată.
Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de lucrătorii Poliției Rutiere.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background