Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere

Written by on April 20, 2015

Săptămâna trecută polițiștii rutieri vasluieni au acționat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acţiunea a fost coordonată de către Inspectoratul General al Poliției Române, aceasta făcând parte din calendarul poliţiilor rutiere europene TISPOL.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 4 infracţiuni la regimul circulației rutiere. De asemenea, polițiștii au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 540 pentru depășirea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, polițiștii au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru 52 de conducători auto. 

„În cadrul acţiunii au fost folosite 8 echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2015. În baza acestuia s-a desfăşurat și campania preventivă „Speed Marathon”, pe teritoriul a 22 de state membre, în perioada 16-17.04.2015.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Reamintim conducătorilor auto că depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancţionează de prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, astfel:

            – depăşirea cu 10-20 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare;

            – depăşirea cu 21-30 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare;

            – depăşirea cu 31-40 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare;

            – depăşirea cu 41-50 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare;

          – depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Punctul amendă are valoarea de 97,5 lei.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background