Acțiune de verificare a agenților economici

Written by on martie 16, 2016

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o nouă acțiune de verificare a agenţilor economici şi persoanelor fizice, pentru prevenirea și combaterea activităţilor comerciale ilicite.

În ziua de 15 martie a.c., polițiștii au efectuat controale în complexe comerciale și în pieţele din municipiile Vaslui și Bârlad, acţiunea având drept scop prevenirea şi descoperirea faptelor ilicite de natură infracţională sau contravenţională săvârşite în urma desfăşurării activităţilor de comerţ.

Polițiștii au verificat legalitatea documentelor referitoare la provenienţa bunurilor şi produselor comercializate, a avizelor şi atestatelor prevăzute de lege, urmărindu-se totodată identificarea faptelor de evaziune fiscală și a actelor de comerţ ilicit. Verificările au avut în vedere și legalitatea efectuării transportului de mărfuri și respectarea normelor în vigoare privind traficul rutier.

În urma controalelor efectuate la 49 agenți economici, poliţiştii au înregistrat 2 dosare penale în care efectuează cercetări pentru săvârșirea a 3 infracțiuni.

„De asemenea, poliţiştii au aplicat 35 sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 3 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi 1 la alt act normativ. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic la autovehiculele destinate transportului de persoane și mărfuri, poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 50.150 lei”, au menționat reprezentanții IPJ Vaslui.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background