Acțiunea BLOCADA: 355 de amenzi date într-o singură zi de polițiștii vasluieni

Written by on mai 21, 2016

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a intensificat activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite, urmărindu-se asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În perioada 20-22 mai a.c., pe raza județelor Vaslui și Iași, polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase acționează, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii. Alături de polițiști acționează jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, poliţiştii rutieri, sprijiniți de polițiști de ordine publică, acţionează pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, respectiv nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și bicicliști.

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale previn şi combat faptele antisociale, cu precădere faptele comise cu violență, acționând și pentru prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în pieţe agroalimentare şi târguri, poliţiştii instituie filtre şi efectuează controale.

Poliţiştii de la transporturi sunt prezenţi în staţiile de cale ferată, unde, împreună cu structurile de control abilitate, acţionează pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură judiciară, a comerţului ilegal şi altor fapte penale.

Activităţile vizează şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă regimul armelor, muniţiilor şi materialelor explozive, regimul vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

*   *   *

„În ziua de 20 mai a.c., la nivelul județului Vaslui, 129 de polițiști au desfăşurat acţiuni specifice punctuale, în urma cărora au fost constatate 3 infracţiuni. De asemenea, pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.655 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3529 de lei. Dintre sancţiunile contravenţionale, 260 au vizat încălcări ale regimului rutier, 53 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice, 6 pentru nerespectarea legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 16 pentru încălcări privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Alte 20 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate la alte acte normative. Polițiștii au reţinut 2 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare”, au menționat reprezentanții IPJ Vaslui.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background