Acțiunea BLOCADA, ziua a doua: 296 de amenzi

Written by on mai 22, 2016

În cea de-a doua zi a acţiunilor de amploare desfășurate  pe raza judeţelor Vaslui și Iași, poliţiştii au constatat 18 infracţiuni și au aplicat 296 de sancţiuni contravenţionale.

Ieri, 21 mai, poliţiştii vasluieni au continuat acţiunile în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii şi pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii vasluieni au constatat 18 infracţiuni, din care 5 de natură judiciară, 11 la regimul circulaţiei şi 2 privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Pentru comiterea acestora sunt cercetate 17 persoane.

Pentru abaterile la normele contravenţionale constatate, poliţiştii au aplicat 296 de sancţiuni, în valoare totală 58 695 de lei. Dintre acestea, 84 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 6 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Cele mai multe sancţiuni, 187, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (consum de alcool, viteză excesivă, abateri ale pietonilor, abateri ale cărușaților și bicicliștilor). Alte 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la alte acte normative.

Poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

„Reamintim faptul că, în perioada 20- 22 mai a.c., pe raza județelor Iași și Vaslui, polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au intensificat acțiunile, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale și impunerea legii. În aceste acțiuni alături de polițiști acționează jandarmi și polițiști de frontieră din cadrul structurilor M.A.I.”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui.

*   *   *

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Vaslui l-au identificat pe C. Neculai, de 74 ani, din municipiul Bârlad, care deținea în mod ilegal la domiciliul său, o pușcă cu aer comprimat de calibru 5.5 mm, în stare perfectă de funcționare. Bărbatul a afirmat că a procurat arma din municipiul Iași, în cursul anului 2015. Arma a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.


Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui l-au identificat pe Adrian P., de 19 ani, domiciliat în comuna Văleni, care conducea autoturismul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La spital lui P. Adrian i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducere fără permis.


Polițiștii Postului de Poliție Miclești au întocmit dosar de cercetare penală pe numele unui minor de 15 ani, din comuna Miclești pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere. În noaptea de 20/21.05.2016, minorul a luat autoturismul unei rude și l-a condus pe raza comunei Miclești fără a deține permis de conducere.


Polițiștii hușeni l-au identificat pe A. Petru, în vârstă de 50 ani, din comuna Țibana, județul Iași pe numele căruia Judecătoria Iași a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost condamnat de instanța de judecată la executarea pedepsei de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Susține-ne pagina https://www.facebook.com/bdbnews.ro cu un LIKE !


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background