Afacere sau pasiune?

Written by on February 1, 2017

De la jumătatea lunii Iulie 2016 ,la Barlad ,de câinii fără stăpân se ocupa o asociație germana, „Suflete pentru suflet”. In ultima ședinta a Consiliul Local Municipal aceasta , conform contractului, a prezentat raportul de activitate.

Pe hârtie lucrurile stau bine , dar la un calcul amănunțit vedem ca situația nu sta ca pe roze. De când si-au început activitatea au capturat 323 de patrupede, adică la un calcul simplu au prins 46 pe luna, respectiv 2 pe zi. De la bugetul local au primit 110.000 de lei si cheltuielile arată astfel : 58 de lei costa capturarea unui maidanez ( n.r. probabil aleargă mașina prin tot orașul si au consum mare de benzina), deparazitare 13,32( in condițiile in care in pet-shop costul unei pastile este de 1 leu si se da pe 10 kg), vaccinare 8.88( vaccinul simplu antirabic poate fi achiziționat cu 7 lei dar la o cantitate mai mare primesti discount), microcipare 17.77( intr-un cabinet particular plătești 20 de lei), întocmirea carnetului de sănătate 4,44( acestea se eliberează gratuit de medicul veterinar atunci când iti vaccinezi patrupedul la ei se pare ca nu) . Pentru toate aceste operațiuni s-a plătit, atenție: capturarea a costat 16.646 de lei, deparazitarea – 4.305 lei, vaccinarea antirabică – 2.870 de lei, microciparea – 5.740 de lei, carnetele de sănătate – 1.435 de lei, sterilizarea femelelor – 20.500 de lei( nu se specifica numărul lor pentru a cunoaște costul pe patruped) , sterilizarea masculilor – 5.750 de lei, vidanjarea – 230 de lei, în total 58.076 de lei.

Trebuie spus că bugetele maximale aprobate sunt de 110.000 lei pentru anul trecut, iar pentru 2017 și 2018 – de câte 150.000 de lei. In decontul oferit Primariei au uitat sa treacă costul mâncării si manopera medicilor veterinari care efectuează operațiile . Cert este ca la aceasta ora capacitatea adăpostului este de 400 de locuri, dar este liber. Din ce in ce mai nemulțumiți sunt bârlădenii care au inițiat pe rețeaua de socializare o petiție on line.

Nemultumirile oamenilor au ajuns si la urechile primarului, Dumitru Boros , care s-a adresat consiliului : ” ca urmare a raportului de activitate prevăzut în contract, a fost inițiat proiectul de hotărâre pentru aprobarea acestui act adițional, prin care modificăm contractul inițial și fixăm o anumită cotă de câini pe care să-i prindem de pe stradă, astfel încât în martie să umplem padocul. E strigător la cer! Padocul este gol, câinii sunt pe stradă! Să strângem câinii, să umplem padocul, iar după ce padocul se umple, să capturăm de pe stradă în limita livrărilor către Germania. Dacă vom umple padocul, cred că vom ameliora un pic situația din oraș”. Dar in ritmul de capturare a “comunitarilor ” lucrul acesta nu se va realiza prea curând. Autoritatea locala va deconta in fiecare luna 12.500 de lei. Calculele le faceți dumneavoastră!


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background