Ajutor pentru bătrâni de la Asociația Myosotis: sticle pentru apă caldă

Written by on ianuarie 18, 2017

Încă de la construirea Planului Strategic al Asociației Myosotis România și stabilirea direcțiilor de acțiune pentru următorii cinci ani, am fost preocupați de soarta vârstnicilor din orașul nostru și am stabilit că unul dintre obiectivele pentru anul 2017 va fi lucru cu bătrânii nevoiași, în special cu cei care locuiesc singuri și au nevoie de sprijin.

Proiectul de sprijin la domiciliu pentru persoanele în vârstă va fi derulat de voluntarii asociației, tineri liceeni, și presupune efectuarea unor vizite săptămânale pentru a oferi sprijin în activități casnice și cumpărături pe care aceștia nu le pot efectua din cauza mobilității reduse, modalități de petrecere a timpului liber și dialog.

O primă etapă în implementarea acestui proiect o constituie distribuirea gratuită a sticlelor pentru apa caldă, care considerăm că va veni în sprijinul bătrânilor mai ales acum în sezonul rece. Deținem un stoc de câteva sute de astfel de sticle, primite din Marea Britanie, achiziționate de un grup de bătrâni englezi, pentru care, tot aceștia au împletit huse în diverse culori.

Invităm bătrânii sau reprezentanți ai acestora la sediul nostru situat în str. Ștefan cel Mare nr. 6, Bl. B1-3, Sc. 2, ap 21, de luni până vineri în intervalele orare 10:00 – 12:00 și 15:00 – 17:00 pentru primi gratuit o astfel de sticlă împreună cu instrucțiunile de utilizare, cât și pentru a completa, cu sprijinul voluntarilor myosotis, un chestionar prin care încercăm să evaluăm nevoile pe care le au aceștia și a stabili modul în care voluntarii îi pot sprijini la domiciliu, considerând că acest lucru este un prim pas în implementarea acestui proiect.

„Ne aflăm într-o mare dificultate financiară în ceea ce privește Centrul de Zi pentru copii cu dizabilități „Casa Esme” deoarece subvenția de la bugetul de stat în baza legii 34/1998 a fost sistată din lipsă de fonduri dar sperăm că acest deficit financiar va fi soluționat cu sprijinul autorităților locale. Noi continuăm să lucrăm pentru cei nevoiași din comunitatea bârlădeană, urmărind îndeplinirea obiectivelor din planul nostru strategic.

Pentru noi este o bucurie să putem face acest lucru știind că sunt foarte mulți bătrâni care își duc zilele singuri fără niciun ajutor și le mulțumim voluntatilor asociației că au primit cu entuziasm ideea de a ajuta bătrânii comunității.” a declarat Mihai Popa, directorul Asociatiei Myosotis.

Cei ce doresc să sprijine inițiativele și proiectele Asociației Myosotis România pot face donații sau sponsorizări în contul asociației RO53 RNCB 0260 0031 1376 0001 deschis la B.C.R. sau pot direcționa 2% din impozitul pe venit datorat statului completând formularul 230 cu datele Asociației Myosotis, formular ce trebuie depus la Administrația Financiară locală până la data de 25 Mai. În cadrul „Săptămânii Myosotis” ce a avut loc în luna Noiembrie a anului trecut, conducerea asociației a lansat o serie de modalități de strângere de fonduri inedite și anume „Club 100 prieteni Myosotis” în care oricine se poate înscrie sprijinind asociația cu suma de 100 de lei anual timp de cinci ani – în prezent clubul numără 26 de membri – și „Pușculița Myosotis” pe care o puteți ridica de la sediul asociației și colecta monede și când aceasta este plina, se returnează la sediul asociației, suma colectată în acest mod reprezintând o donație din partea dumneavoastră pentru proiectele asociației.

Comunicat de presă – Director executiv Asociația Myosotis România – Mihai Popa.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background