ALARMĂ FALSĂ: Zvonul că doi copii au fost găsiți morți în bâlci, îi sperie pe bârlădeni

Written by on august 28, 2015

Vestea că doi copii minori au fost găsiți morți în bâlciul care se desfășoară în aceste zile la Bârlad, i-a pus pe jar pe mulți dintre bârlădeni. Zvonul pare a fi fost lansat miercuri seara, iar în cursul zilei de joi, 27 august a.c., fiind deja la apogeu.

Zeci de mesaje și postări pe facebook, care mai de care mai alarmante, în care se discută despre presupusa moarte a doi copii găsiți fără suflare în bâlciul de la Bârlad. În unele postări de pe rețeaua de socializare, se detaliază poziția trupurilor în care au fost găsiți cei doi copii, semnele foarte violente găsite pe cadavre și chiar cum au fost înghesuiți sub o prelată pentru a fi ascunși. Câțiva dintre părinți povestesc chiar cum copiii le-au venit speriați în casă, alimentați de zvonul că un criminal sau mai mulți, umblă în libertate prin zonă. O altă versiune a zvonului este cea în care se spune că cei doi copii au fost găsiți sub un TIR, cu organele interne lipsă.

Discuțiile utilizatorilor se opresc în punctul în care sunt întrebați dacă au văzut sau cunosc personal detalii despre cele două presupuse victime minore. Mulți susțin că au auzit de la vecini, rude sau întâmplător pe stradă detaliile despre această întâmplare.

Poliția dezminte categoric orice informație

Referitor la informațiile de mai sus, conform zvonului că doi copii minori au fost găsiți decedați, Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui precizează că pe parcursul desfășurării evenimentului anual al bâlciului de la Bârlad, nu s-a raportat nici un eveniment care să confirme temerile populației cu privire la cele două presupuse victime minore. Dealtfel, în perimetrul acordat comercianților cât și în afara lui, se află tot timpul patrule mixte ale poliției și jandarmeriei, care veghează pentru buna-desfășurare a evenimentului ce atrage mii de bârlădeni.


NOTA REDACȚIEI. Zeci de mesaje am primit și pe adresa redacției BDB NEWS, în care ni se solicită date suplimentare despre cazul celor presupuși doi minori găsiți morți în bâlci. Întrebări referitoare la identitatea copiilor sau dacă criminalul sau criminalii au fost prinși, materiale video sau foto, sunt doar câteva din solicitările primite via e-mail.

Este lesne de înțeles că dacă zvonul ar fi avut un fundament real, zona unde se desfășoară bâlciul din Bârlad ar fi fost înțesată de jurnaliști și echipe ale televiziunilor naționale, gata să transmită în timp real orice informație legată de subiect. Pe toate canalele, in prime-time, nu ar mai fi încăput alt subiect cel puțin câteva zile.

Recomandăm celor care au dubii sau care intră în contact cu informații îndoielnice, să folosească cu încredere canalele publice de informare sau pur și simplu „căutare pe google”. Uneori, a fi bine informat, te scoate din lumina ridicolului.


Citește și   SCENARII DE FILM: Isterie cu copii răpiți și goliți de organe


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background