Arest preventiv pentru un tâlhar din Tăcuta

Written by on January 3, 2016

Polițiștii au reținut un bărbat, în vârstă de 42 ani, din comuna Tăcuta, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată asupra un pădurar.

În ziua de 31 decembrie 2015, la numărul de urgență 112 a fost primită o sesizare  de la un pădurar, în vârstă de 43 ani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni cu violență.

„În timp ce pădurarul se afla în serviciul de patrulare în pădurea Prisaca, de pe raza localității Focșeasca, comuna Tăcuta, l-a depistat pe Puiu V., de 42 ani, din aceeași localitate, care transporta cu un vehicul cu tracțiune animală material lemnos sustras din pădurea respectivă. Pădurarul i-a solicitat să se deplaseze la cantonul silvic pentru întocmirea documentelor de constatare. În acel moment Puiu V. l-a deposedat pe pădurar de un topor pe care îl avea asupra lui și l-a lovit cu același obiect, provocându-i leziuni la mână. După comiterea faptei suspectul a plecat din pădure, fiind depistat de către polițiștii Postului de Poliție Tăcuta și condus la Poliția municipiului Vaslui pentru audieri.  Pe numele lui Puiu V. a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și ultraj”, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a bărbatul şi l-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background