Arestați preventiv pentru tâlhărie și înșelăciune

Written by on aprilie 27, 2015

Polițiștii au reușit probarea activității infracționale a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului. Pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de30zile. 

La data de 25 aprilie a.c., în urma investigațiilor efectuate de către polițiști din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Vaslui, a fost identificat și reținut Claudiu D., de 26 ani, din municipiul Vaslui. Acesta este bănuit despre faptul că la sfârșitul anului 2012, împreună cu un alt tânăr din municipiul Vaslui, care are 21 ani, au pătruns în locuința unui bărbat de 91 ani, din comuna Miclești. Prin acte de violență, aceștia au deposedat partea vătămată de suma de 9100 lei, după care au părăsit teritoriul României, sustrăgându-se cercetărilor.

„În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe Claudiu D. pentru 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar la data de 26.04.2015 acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui. Pe numele lui  bărbatului a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Sunt efectuate în continuare cercetări  cu privire la cel de-al doilea tânăr, în vederea clarificării situației sale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.


Polițiștii de investigații criminale bârlădeni l-au reținut pe Gelu L., de 33 ani, din municipiul Barlad. Acesta este bănuit de comiterea a trei tentative la infractiunea de înșelăciune, a unei infracțiuni de înșelăciune și a două furturi. Cele trei tentative la infracțiunea de înșelăciune au fost comise în cea de-a doua jumătate a anului 2014. Bărbatul a încercat să convingă trei persoane de pe raza municipiului Bârlad să îi dea diverse sume de bani, promițându-le să le aducă la un preț avantajos combustibil (susținea că este angajat al unei societăți comerciale de profil). Cele trei persoane nu au dat curs cererilor lui Gelu L., sesizând în schimb  polițiștii.

Alte două persoane din municipiul Bârlad au dat curs solicitărilor lui Gelu L. . Una dintre acestea i-a dat bărbatului 180 lei pentru achiziționarea unei cantități de combustibil, iar cealaltă suma de 650 lei, în schimbul promisiunii ca L. Gelu să îi faciliteze efectuarea unei revizii tehnice, însă au fost înșelate.

O altă infracțiune de comiterea căreia este bănuit același bărbat a fost săvârșită la începutul anului. O persoană din municipiul Bârlad i-a încredințat o butelie de aragaz lui Gelu L., pentru a o încărca, însă acest lucru nu a fost realizat.

De asemenea, la începutul lunii martie a.c., pe timp de noapte, suspectul a sustras din locuința unei persoane din municipiul Bârlad, pe care o cunoștea, două telefoane mobile, în valoare de aproximativ 350 lei, pe care ulterior le-a valorificat.

Gelu L., cunoscut cu antecedente penale tot pentru astfel de fapte, a fost reținut pe o perioadă de 24 ore de către polițiștii de investigații criminale bârlădeni, fiind prezentat la data de 26.04.2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv la Judecătoria Bârlad, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Instanța a admis propunerea parchetului și a emis pe numele bărbatului suspect mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.        Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background