Arta de a pierde ca un câștigător: PNL a „vândut” postul de viceprimar!

Written by on January 30, 2017

Consiliul Local a ales în ședința din 30 ianuarie, în sfârșit, un viceprimar. N-au constituit deloc o surpriză nici nominalizările și nici culisele negocierilor, miza posturilor-cheie din administrație fiind moneda de schimb dintre cele două partide aflate în componența CL.

Cu 11 voturi pentru, Roxana Miron Feraru este viceprimarul Bârladului ales în Consiliul Local, din partea formațiunii PSD în detrimentul celor de la Partidul Național Liberal care l-au propus pe Iulian Bîca și care a strâns doar 10 voturi. 

Asta în situația în care, liberalii puteau avea în mod lejer și fără nici un fel de compromis postul de vice. Cu cei zece consilieri PNL și susținerea declarată a independentului Bogdan Sârbu, social democrații puteau deveni doar simpli spectatori în această cursă.

TRĂDĂTORUL A FOST UNUL, DAR BĂNUIȚI AU FOST DOI.

Proiectul privind alegerea viceprimarului a început cu o pauză de consultări cerută de liberali, care s-au retras pentru a cădea de acord cu privire la numele ce-l vor propune. La aceste consultări a fost invitat și independentul Bogdan Sârbu care și-a arătat disponibilitatea de a susține un candidat PNL, în persoana lui Iulian Bîca.

Cu toate că în tabăra PNL s-a propus ca votul să fie la vedere, doi consilieri – Cezar Toporaș-Maftei și Iulian Bîca au ales să păstreze secretul și după ce au ieșit din cabina de vot au introdus buletinul împăturit direct în urnă. Voci din rândul liberalilor susțin că totul a fost o strategie bine pusă la punct, pentru ca suspiciunile să creeze confuzie și ca Cezar Toporaș-Maftei – nașul de cununie al proaspetei numită în funcția de viceprimar Roxana Miron Feraru, să nu poată fi acuzat în mod direct de trădare.

Alături de cei 8 consilieri PNL care și-au arătat votul spre camerele video ale jurnaliștilor, a fost și Bogdan Sârbu.{vembed Y=6YIVRtJv6X8}

BDB NEWS A PUBLICAT INFORMAȚIILE PRIVIND INTENȚIA DE TRĂDARE CU CÂTEVA ZILE ÎNAINTE

Informațiile privind modul de desfășurare al „procesului de vot” și toate culisele acestei trădări bine puse la punct, se știau de mult și au fost publicate de BDB News cu o săptămână înainte de ședința CL. ( click AICI și AICI ). Dacă informațiile au ajuns în presa locală, înainte de procesul de vot, rămâne întrebarea cu cât timp inainte a știut conducerea organizației PNL Bârlad și nu a făcut nimic în acest sens.

LIBERALII DECID PE 9 FEBRUARIE DACĂ ÎL VOR EXCLUDE DIN PARTID PE TRĂDĂTOR

Imediat după pierderea postului de viceprimar, Biroul Politic Local al PNL Bârlad s-a întrunit în ședință și a analizat atitudinea consilierului bănuit de trădare hotărând apoi în unanimitate convocarea Comitetului Director Local pentru data de 9 februarie a.c., când se va pune în discuție ridicarea calității de membru al partidului numitului Cezar Toporaș Maftei.

Măsură oarecum destul de întârziată deoarece răul a fost deja făcut, asta deși se cunoșteau de ceva timp legăturile lui Cezar Toporaș cu cei din tabăra adversă și mai ales că în toamna anului 2016 el fusese nașul de cununie al celor doi membri PSD – Ciprian Feraru și Roxana Miron. Cel care l-a readus în partid pe Cezar Toporaș și l-a pus pe un loc eligibil la alegeri, este chiar actualul primar Dumitru Boroș.

AȘTEPTĂRILE ÎNȘELATE ALE BÂRLĂDENILOR CARE AU VOTAT UN PRIMAR LIBERAL

Încet dar sigur, actualul primar liberal ales prin vot de către bârlădeni, pare a se distanța în mod categoric de scena politică de pe care a făcut pasul atunci când le-a cerut încrederea. „Fără administrație PSD!”, aceasta a fost una din lozincile sale cu care a bătut străzile orașului în campania electorală. La nici un an de la investire, primarul Boroș dă semne de neputință, pentru că întreg aparatul administrativ încă funcționează pe motoarele celor de la PSD.

Luni seara, încă o dată, primarul a bătut pasul pe loc și nu a anticipat în mod poate în voit pericolul de pe unul dintre scaunele de consilieri. La bursa zvonurilor, se spune că în cărți pentru cununia celor doi soți Feraru din toamna anului trecut, era însuși Dumitru Boroș, care însă nu a mai putut să-și onoreze promisiunea din cauza adversității celor două partide din care fac parte. Feraru și Boroș au părăsit împreună PNL-ul în 2014. Ciprian Feraru a migrat la PSD, în timp ce Dumitru Boroș a rămas independent o perioadă, acceptând apoi să revină în PNL pentru a candida la locale. Prietenia dintre ei se pare că a rămas neschimbată, dovadă fiind jocurile politice făcute de acesta în favoarea social-democraților. Blestemul care îi urmărește pe bârlădeni pare a continua, pentru că nici de data aceasta nu au ales un primar care să le reprezinte interesele, ci mai degrabă unul preocupat de probleme de partid și de compromisuri politice.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background