UPDATE. Autobuzele vor circula în programul normal pe traseele din Bârlad

Written by on septembrie 24, 2017

ACTUALIZARE. Firma de transport local – SC Vertrantis SRL, a anunțat duminică seară (24 septembrie a.c.) că va respecta programul normal de circulație al autobuzelor.

Contactat telefonic, administratorul Vasile Tonița a declarat pentru BDB News: „Autobuzele vor circula în programul normal pe toate traseele din municipiu. Sunt niște semnale din partea Primăriei Bârlad ca să mai purtăm un dialog, o ultimă discuție, după care vedem ce dezicie vom lua. Vom anunța zilele următoare dacă și ce măsuri vom aplica, în funcție de dialogul cu reprezentanții Primăriei.”


ȘTIRE INIȚIALĂ. Duminică, 24 septembrie a.c., primarul municipiului Bârlad a susținut o conferință de presă în care a ținut să explice poziția autorității locale în privința transportului în comun, după ce societatea care asigură acest serviciu a anunțat că trei zile la rând nu va scoate autobuzele din garaj, ca măsură de protest împotriva refuzului majorării costurilor biletelor de călătorie.

S.C. Vertrantis SRL a anunțat că în zilele de 25, 26 și 27 septembrie 2017 autobuzele nu vor mai circula între orele 05:30 – 08:00.

„Este adevărat că în contractul încheiat între Primărie și Vertrantis SRL există o prevedere din care rezultă că după un an de zile se pot purta discuții despre majorarea prețului. Aceste discuții nu pot fi purtate decât pe niște argumente solide, concrete. Cel care dorește majorarea, respectiv societatea, trebuie să vină cu argumente izvorâte din contabilitatea societății din care să rezulte necesitatea majorării prețului. În urma discuțiilor primite sau purtate s-a ajuns la concluzia că societatea nu îndeplinește anumite cerințe prevăzute de contract. Și atunci s-a trimis răspuns către Vertrantis să prezinte la Primărie anumite documente. Din documentele prezentate de SC Vertrantis SRL, nu are o contabilitate distinctă (doar a transportului). S-a făcut o adresă și prezentat la Primăria Bârlad următoarele acte: balanța verificare 31.05.2016, balanța verficare 31.12.2016. Nu am primit aceste documente, nu putem iniția un proiect de hotărâre vizând majorarea tarifului pe bilet.

Am rămas suprins că pe 25, 26 și 27 septembrie întrerupe activitatea. Contractul nu permite acest lucru și ne supărăm pe o chestiune pe care dumneavostră nu ați îndeplinit-o. Ca primar al municipiului Bârlad îl sfătuiesc pe administratorul Vertrantis SRL să nu oprească transportul în comun. Nu din culpa noastră nu s-a ajuns cu un proiect de hotărâre pe masa Consiliului Local”, a precizat Dumitru Boroș.

Șeful compartimentului Transport din cadrul Primăriei Bârlad, ing. Mihai Bozianu, a ținut să precizeze că potrivit contractului, Vertrantis SRL ar fi trebuit să facă investiții de 600 milioane lei. Din acte reiese o sumă de 100 de milioane lei, deși acolo este prins și transportul județean.

Decizia administratorului de a întrerupe transportul în comun în intervalul orar vizat, este potrivit reprezentanților Primăriei Bârlad, ilegală. Dacă totuși o va face, numărul celor afectați va fi destul de mare, avându-se în vedere că la primele ore ale dimineții autobuzele sunt de regulă pline cu elevi dar și cu angajați ai fabricilor din oraș.


Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de BDB News.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background