AVERTIZARE METEO. Cod Portocaliu de vreme rea în județul Vaslui

Written by on January 17, 2018

Prefectul Eduard-Andrei POPICA avertizează populația cu privire la intrarea în vigoare a codului portocaliu de vremea rea pe întreg teritoriul județului Vaslui, începând de joi, 18 ianuarie, ora 01, până joi, 18 ianuarie, ora 17.

„Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăși la rafală 75 km/oră, și ninsori viscolite.

De asemenea, în aceeași perioadă sunt anunțate temperaturi scăzute, vremea răcindu-se treptat.

Șoferii sunt rugați să nu pornească la drum, decât dacă este necesar, să ruleze cu viteză redusă și prudență la volan.

Transportatorii de persoane și marfă sunt sfătuiți să-și ia măsuri din timp, pentru a evita eventualele blocaje și accidente în trafic.

Dacă trebuie neapărat să plecați la drum, asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Pe timpul călătoriei, informați-vă permanent în legătură cu evoluția vremii și cu măsurile dispuse de autorități.

De asemenea, au fost dispuse măsuri ce au în vedere persoanele fără adăpost, respectiv persoanele cu dizabilități, gravidele și persoanele cu probleme medicale majore-dializații, pentru asigurarea transportului și internarea acestora în spațiile de adăpostire, respectiv unitățile medicale competente”, se arată în comunicatul remis de Cancelaria Prefecturii Vaslui.


Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante știri din Bârlad te așteptăm și pe Facebook! Îți mulțumim că urmărești materialele realizate de bdbnews.ro. Ne poți susține și TU, distribuind știrile noastre.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background