Bârlad: Exercițiu de alarmare. 14 sirene vor fi testate pentru situațiile de urgență

Written by on aprilie 18, 2017

Astăzi, la Bârlad, vor suna sirenele care anunță situațiile de urgență. Acestea vor porni alternativ, în toata țara, pe parcursul a patru zile, între orele 10.00 și 15.00, în cel mai amplu exercițiu de testare a dispozitivelor sonore.

În orașul Bârlad, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgenta se găsesc 14 sirene, 5 aparțin  de Sistemul  de  Gospodărire a Apelor (SGA) si 9 sunt in administrarea  Primariei. Pentru SGA locațiile sunt următoarele: liceul „ Al. I. Cuza” – școala profesională, Canton, punct comanda de pe  Epureanu (ALA) , turnul  de manevra Râpa Albastra si canton Râpa Albastra. Celelalte 9 sunt poziționare la IRB, Fabrica de Confecții, Vinalcool, Fepa, Mândra, Școlile generale numărul  6 si 11, blocul S1 de pe strada Siret si Detașamentul de Pompieri.

 

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca populatia trebuie sa stie ce inseamna fiecare sunet al sirenei, in cazul unor situatii de mare risc. Anuntul de testare a sirenelor a fost facut de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pe pagina de Facebook, cu indemnul ”#SHARE ca sa nu fim luati prin surprindere”.

Potrivit calendarul exercitiului PROCIV 2017, miercuri exercitiul va avea loc in Bucuresti, Arges, Bacau, Botosani, Brasov, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzau, Dambovita, Giurgiu si Iasi.

 

Joi, sirenele pentru situatii de urgenta vor fi testete in Alba, Harghita, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Covasna, Maramures, Mures, Satu Mare, Salaj si Sibiu, iar vineri exercitiul se va desfasura in judetele Arad, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Olt, Teleorman, Timis si Valcea.


Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background