Bârlad. Grup de infractori cercetat pentru furt și tâlhării

Written by on October 15, 2015

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosare de cercetare penală pe numele a cinci tineri din municipiul Bârlad care au săvârşit infracţiuni de furt şi tâlhărie pe raza localităţii de domiciliu. Pe numele tinerilor au fost emise ordonanţe de reţinere şi au fost prezentaţi magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au întocmit dosare de cercetare penală pe numele a cinci tineri din municipiul Bârlad – Ionel Lupu, de 18 ani, Denis Bîlhac, de 15 ani, Andrei Mihai, de 16 ani, Radu Toma, de 15 ani și Eduard Dura, de 17 ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt şi tâlhărie. Faptele au fost comise de aceşti tineri în acest an, pe raza municipiului Bârlad. O parte din infracţiuni au fost săvârşite prin participarea mai multor tineri.

Poliţiştii au probat activitatea infracţională a lui Radu Toma şi au reţinut în sarcina acestuia şapte infracţiuni de furt şi trei infracţiuni de tâlhărie.

Astfel, în luna martie a.c., Radu Toma a fost depistat în flagrant în timp ce a sustras bunuri alimentare dintr-un magazin din municipiul Bârlad.

În luna aprilie a acestui an, T. Radu a sustras un telefon mobil de la un tânăr care se afla pe raza localităţii Bârlad. În aceeaşi lună, a sustras prin folosirea violenţei, o pereche de ochelari de la un alt tânăr care se deplasa pe raza municipiului Bârlad.

Tot în luna aprilie, T. Radu împreună cu L. Ionel şi B. Denis au săvârşit infracţiunea de tâlhărie. Aceştia au sustras prin violenţă, un telefon mobil, de la un minor care se deplasa pe strada Republicii din municipiul Bârlad.

În luna mai, T. Radu a sustras un alt telefon mobil de la un alt minor care se deplasa pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad. În aceeaşi lună, acesta a sustras împreună cu M. Andrei o bicicletă şi un telefon mobil de la o altă persoană.

În cursul lunii iunie, T. Radu a pătruns, prin escaladare, în trei locuinţe din municipiul Bârlad şi a sustras din incinta acestora trei telefoane mobile, un ceas şi suma de 200 lei.  

De asemenea, în luna august, T. Radu, M. Andrei şi D. Eduard au sustras prin folosirea violenţei de la o altă persoană din municipiul Bârlad un alt telefon mobil.

Andrei Mihai este cercetat de poliţişti pentru comiterea a două infracţiuni de tâlhărie şi a unei infracţiuni de furt.

În luna martie a.c., M. Andrei a sustras dintr-o farmacie din municipiul Bârlad o cutie în care se afla suma de 200 lei, bani colectaţi din donaţiile efectuate de cumpărători.

O luna mai târziu, M. Andrei a sustras prin violenţă, de la o  persoană care se afla pe raza municipiului Bârlad o bicicletă şi un telefon mobil. Această faptă a săvârşit-o împreună cu T. Radu.

În luna august a.c., M. Andrei împreună cu T. Radu şi D. Eduard au sustras prin violenţă de la o altă persoană un telefon mobil. 

În sarcina lui Denis Bîlhac, poliţiştii au reţinut comiterea unei infracţiuni de tâlhărie şi a trei infracţiuni de furt.

Astfel, în luna martie a.c., B. Denis împreună cu D. Eduard au sustras din incinta unei societăţi comerciale din municipiul Bârlad un telefon mobil expus la vânzare. În luna aprilie a.c., B. Denis împreună cu L. Ionel şi T. Radu au sustras prin violenţă, un telefon mobil de la o persoană care se deplasa pe strada Republicii din municipiul Bârlad.

În lunile august şi septembrie a acestui an, B. Denis a sustras din incinta a două magazine din municipiul Bârlad bunuri în valoare de 55 lei.

Lui Ionel Lupu poliţiştii i-au reţinut săvârșirea infracţiunilor de tâlhărie şi tăinuire.

În cursul lunii aprilie a acestui an, L. Ionel împreună cu T. Radu şi B. Denis au sustras prin violenţă, un telefon mobil de la o persoană care se deplasa pe strada Republicii din municipiul Bârlad. În aceeaşi lună, acesta l-a ajutat pe T. Radu să înstrăineze un ceas sustras din locuinţa unei persoane.

De asemenea, poliţiştii i-au probat lui Eduard Dura săvârşirea a două infracţiuni de furt şi o infracţiune de tâlhărie.

În luna martie a.c., D. Eduard a participat împreună cu B. Denis la sustragerea unui telefon mobil din incinta unei societăţi comerciale din municipiul Bârlad. În luna aprilie, tânărul a sustras două perechi de adidaşi dintr-un magazin situat în municipiul Bârlad, iar în luna august, împreună cu T. Radu şi M. Andrei au deposedat o persoană, prin folosirea violenţei, de un telefon mobil.

„Faţă de toţi aceşti tineri, poliţiştii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, iar ulterior au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.

Magistrații au emis față de Radu Toma și Eduard Dura măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, iar pentru Denis Bîlhac, Ionel Lupu și Andrei Mihai măsura arestării la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile”, a precizat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJV.


Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background